Wpis z mikrobloga

@dzepett0: #kurier #inpost #dhl #kuriermiglanc
Dziewczyna zamówiła coś na allegro. Kurier inpostu, bez żadnej informacji, dostarczył paczkę do domu rodzinnego jej bratowej nota bene 20km od domu mojej dziewczyny. Kilka tygodni wcześniej miała miejsce sytuacja gdzie kurier sam zadzwonił z pytaniem czy nie może zostawić paczki w którymś sklepie bo do domu mojej dziewczyny mu nie po drodze, oczywiście odpowiedź była negatywna.

Do centrali inpostu już zgłoszone, ale nie widać było szczególnego zainteresowania z ich strony, powiedzieli że dadzą kurierowi "pouczenie".

Coraz wygodniejsi się robią. Macie jakiś sposób na dziada?
  • 8
  • Odpowiedz
Dziewczyna zamówiła coś na allegro. Kurier inpostu, bez żadnej informacji, dostarczył paczkę do domu rodzinnego jej bratowej nota bene 20km od domu mojej dziewczyny.

@dzepett0: jakim cudem?
  • Odpowiedz
@ikp:

Autentyk.

Jak się jeszcze teraz dowiedziałem, ojcu dziewczyny parę tygodni temu też tak zrobił bo powiedział że "dla jednej paczki nie chce mu się tam jechać". Fakt faktem mieszkają w dość ustronnym miejscu ale to nie upoważnia go to takich sytuacji.
  • Odpowiedz
@ikp: obszar operacyjny jego działania nie jest zbyt duży i skomplikowany bo to kilka wiosek i miasteczek na krzyż. Widocznie skojarzył że to rodzina i tam zostawił paczkę na bezczelnego.
  • Odpowiedz
@dzepett0: a może na allegro był tamten adres zapisany? rozumiem paczkę u sąsiada zostawić (bo to się dzieje nagminnie) ale wioske obok to dziwne
  • Odpowiedz
Nie ma takiej możliwości żeby na allegro był inny adres ustawiony bo nigdy nie było takiej potrzeby, a nawet nikt by nikomu głowy swoimi paczkami nie zawracał.

To nawet nie było wioska obok, to jest w linii prostej jakieś 20km, kilka miejscowości dalej.
  • Odpowiedz
Poza tym widać że to nie była pomyłka i gość działa z premedytacją, skoro sam mówi że nie chce mu się jechać w tamtą stronę z jedną paczką. o.O

Świat schodzi na psy.
  • Odpowiedz