Wpis z mikrobloga

Wczoraj testowałem pewne rozwiazanie taktyczne i sprawdzałem jak się drużyna będzie zachowywać w ostatnich 20 min. prz zdecydowanym presingu. Zazwyczaj gram na presingu zrównoważonym cały mecz (jesli wygrywam). Ale gdy wygrywam mecz 1, 2 i nawet 3 bramkami to drużyna nagle staje się bardzo biernia, skuteczna taktyka do tej części meczu nagle przestaje działać. Niestety zdaża się, że wygrany mecz w ostatniej min.przegrywam i nastepuje wielkie wkur.. jak to możliwe. Wczoraj więc postanowiłem ostatnie minuty niezależnie czy wygrywam 1, 2 , 3 zero przełączyć na zdecydowany pressing i okazuje sie że jadnak drużyna ma jeszcze siły i nie stoi w miejscu i przyglada sie jak przeciwnik klepie tylko ostro atakuje... Wniosków jednak na chwilę obecną nie wycjągam bo zagrałem tylko 5 meczy w ten sposob. Cały mecz napewno na zdecydowanym pressingu odpado bo to testowałem i fakt fajnie sie gra ale w drugiej połowie zawodnicy oddychają rekawami. Jakie są wasze spostrzeżenia co do tych zasranych końcówek w tych prawie pewnych wygranych meczach?/
#fifa19
  • 1
@lordseba0507: w tej LW miałem 3-4 takie mecze. Od pierwszej minuty spokojne prowadzenie gry, 2-0 w pierwszej. W drugiej połowie jakaś bramka z niczego, a od 70 minuty moi nie potrafią grać i dostaje 2 gole. Muszę spróbować z tym pressingiem. Miałem też jeden mecz, gdzie przeciwnik grał od początku nieustannym pressingiem i wygrywał w 1 pół 2-0, ale w drugiej strzeliłem 3, bo jego nie mieli siły :D