Wpis z mikrobloga

Siema saabowicze, od dawna podobają mi się auta tej marki i niebawem będę szukał swojego, do 20 k ze wszystkim. Wytypowałem 9-3 II generacji, polift, najlepiej sedan i benzyna, by później dołożyć gaz. Najchętniej szukałbym czegoś w okolicy Wrocławia, by móc zaprowadzić go na solidne sprawdzenie w serwisie od saabów, ale ze względu na małą liczbę egzemplarzy może okazać się niewykonalne. Rozważam jeszcze osobiste wybranie się za granicę po takiego. Macie jakieś porady, jak szukać i kupować te auta? #saab #wykopsaabclub #kupautozmikro
onionspirit - Siema saabowicze, od dawna podobają mi się auta tej marki i niebawem bę...

źródło: comment_ImqJcWRPVd50EAbm0UHrVx3a4ebiKz0z.jpg

Pobierz
  • 20
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@onionspirit: ja mam przejściówkę (stara buda i środek polift), to powiem Ci, że słabo to wygląda. Może się nie ścierają te przyciski jak w przedlifcie, ale trzeszczy wszystko. A już nie porównuję z deską 9-3 I generacji.
saabklub.pl

@KudlatyHistoria: prędzej saabotage.pl, na saab klubie są grzyby które oburzają się np. o poważniejsze dłubanie mocy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

będę jeździł jakieś 15 000 km rocznie, połowę w mieście, mówisz, że diesel nie bardzo?

@onionspirit: benzyna + gaz jest optymalna. Tania eksploatacja i pasuje do charakteru auta. Diesle 1.9 są super, ale jak nie robisz wielkich tras to lepiej benzynę
@onionspirit: zależy jaki, ja mam 120km. Ogólnie zostałem namówiony na diesela przez ojca ale później stwierdziłem, że wolę jeździć benzyną. Nigdy już diesela nie kupię. Ojciec zachwycony saabem :D. Nie jest w sumie zły, jak ciśniesz do 120km/h to spalanie na poziomie 5-5.5l/100km. Przy 140-160 na autostradzie 6.2l/100km. Bólem jest to, że musiałem dwumasę wymieniać 10kkm po zakupie. Jak trafisz na dobry egzemplarz i lubisz diesele to bierz saaba 1.9, możesz
@g_u_e-r_i_l_l_a: właśnie za ciasność wnętrza jest czasem ganiony :O
Na start zostawiam 2-3 tysiące na takie właśnie wydarzenia jak rozrząd czy dwumasa. Chętnie wziąłbym benzynę, ale mogę nie mieć za dużego wyboru.
A myślałeś o zwiększeniu mocy w swoim? Od wersji 150 KM to się chyba tylko mapami różni, nie?