Wpis z mikrobloga

Witam Mirasy...

Po ciężkich poszukiwaniach wkoncu udało się kupić działkę pod wymarzony własny dom, idąc za ciosem oraz odkładając trochę gotówki z miesiąca na miesiąc chciałbym uczynić kolejny krok w tym temacie czyli wybrać projekt domu czy macie jakieś spostrzeżenia lub własne doświadczenia czy lepiej jest wybrać gotowy projekt czy zamówić u architekta projekt indywidualny?
Jeśli są tu ludzie z branży i chętnie podzielą się doświadczeniami będę niezmiernie wdzięczny...( ͡° ͜ʖ ͡°)

#projektdomu #dom # budowa #dzialka
  • 3
@animuss: jeżeli będziesz porównywał oferty architektów zwróć uwagę, że mają różny zakres. Niektórzy np odrolnią działkę za Ciebie i będą się kontaktować z np geodetą i geologie a niektorzy będą chcieli za to chajs.
Ja bym wybrał projekt indywidualny (i to zrobiłem) chyba, że znalazłbyś IDEALNY gotowiec. W przeciwnym wypadku wydasz 3-4k mniej a i tak to nie będzie to czego szukasz
jeżeli będziesz porównywał oferty architektów zwróć uwagę, że mają różny zakres. Niektórzy np odrolnią działkę za Ciebie i będą się kontaktować z np geodetą i geologie a niektorzy będą chcieli za to chajs.

Ja bym wybrał projekt indywidualny (i to zrobiłem) chyba, że znalazłbyś IDEALNY gotowiec. W przeciwnym wypadku wydasz 3-4k mniej a i tak to nie będzie to czego szukasz

@ahaw: @davidgm do ciebie...