Wpis z mikrobloga

@MeyerWolfsheim: Masz ty rozum i godność człowieka? Jak możesz ich winić, że akurat ty mieszkasz blisko nadajnika orange a nie Play/MV? Teraz myślisz, że każdy ma kijowy zasięg i wszyscy chwalący na wykopie są opłaceni?
  • Odpowiedz
@schreder: Kolejny odlany z jednej formy, rzucający tymi samymi tekstami co steki innych, zero kreatywności. Mam, wyobraź sobie, że mieszkam w centrum Wrocławia i miałem PLAY - zasięg był ok, Virgin - zasięg był ok, tylko jak się często dzwoniło pod jeden numer to blokowali numer, T-Mobile - było ok ale d--y nie urywało, Orange/Nju - spisuje się najlepiej. Za to przy Vikingach gubiłem zasięg przy wejściu z klatki do
  • Odpowiedz
@MeyerWolfsheim: Testowałem aplikacją zasięg w Play i MV w tym samym miejscu na tym samym urządzeniu (odstęp czasowy jakieś 2 minuty potrzebny na wymianę karty SIM) i zasięg był identyczny. Transfery to samo. Gdyby u każdego tak było jak mówisz to by ich tu ostro jechali a nie chwalili.
  • Odpowiedz
@MeyerWolfsheim: @schreder: Moja żona ma Nju, ja mam MV i z naszych obserwacji wynika, że w większych miastach faktycznie troooszkę lepiej spisuje się Nju, ale często jeździmy po różnych rejonach kraju i tutaj zdecydowanie wygrywa NV. Krajowy roaming w MV robi swoje https://mobilevikings.pl/pl/help/usage/nadajniki-oferta-glosowa/. W dużych miastach lepsze pokrycie, również w budynkach ma Nju (Orange), tutaj roaming zazwyczaj nie działa bo jaaakiś tam zasięg Play też oferuje więc
  • Odpowiedz