Aktywne Wpisy
enforcer +1136
Najsmutniejsza scena w filmie, przy której zawsze płaczesz(lub nie, jeśli też zgrywasz twardziela ( ͡° ͜ʖ ͡°)) to Twoim zdaniem jaka i z jakiego filmu?
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
Dorosłe osoby z zespołem downa są niebezpieczne dla otoczenia. Moja różowa jakiś tydzien temu wracała wieczorem ze sklepu - na ulicy nikogo i ciemno, ona chuchro, w pewnym momencie podszedł do niej gość z zespołem downa i się zapytał, czy może się przytulić - ona, wiedziona empatią, powiedziała, że tak. Typ ją objął i mocno przytrzymał, a potem zaczął wykonywać ruchy frykcyjne. Różowa zaczęła krzyczeć i próbowała się wyrywać, ale nie miała najmniejszych szans. W końcu szedł jakiś chłopak i spłoszył pana z zespołem. Potem czytałem, że osoby cierpiące na tę chorobę w pewnym wieku są bardzo silne (w końcu spora masa) i mają niesłychanie rozbudzony popęd seksualny. Podobno wiele rodzin nie daje sobie z nimi rady, zwłaszcza samotne matki, które sa dużo słabsze fizycznie, a niepełnosprawne pociechy je najzwyczajniej terroryzują i gwalca.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
@mocneAnaboliczne: kto to w ogóle plusuje? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ważne to jest, aby
1. zapewnić byt takiej osobie, gdy przyjdzie na świat, a nie zostawiać rodziców samych
2. poszukiwać leków, by odwracać ten stan
Gdyby zabijano wszelkie płody z problemami, medycyna w życiu nie rozwinęłaby się. A przypominam, że gdy niektórzy lewicowcy próbują wmawiać, że życie zaczyna się po porodzie, to lekarze po prostu dokonują operacji na płodach. Na
Nie zdziwię Was, jeżeli powiem, że wie o tym bardzo niewielki odsetek kobiet i zwykłe rytunowe badanie traktują jako prentalne a to jest błąd!
Takie badanie nie jest jednak pełną diagnostyką prenatalną, ponieważ około 20% płodów (1 na 5 chorych dzieci) nie daje oznak w postaci markerów na USG. Innymi słowy - wyglądają jakby były normalnymi zdrowymi
@mocneAnaboliczne: Czy Ty #!$%@? zapomniałeś w jakim kraju mieszkasz? To nie jest Dania ani Islandia, żeby z tak sobie wyjeżdżać z takimi odważnymi tezami!
@ZaplutyKarzelReakcji: dzisiaj się nie da. Jeszcze parę lat temu operacja na płodzie też była czymś niemożliwym, tymczasem w Bytomiu i Olsztynie takie operacje przeprowadza się hurtowo.
Żyjemy w świecie w którym marnuje się ogromne ilości wiedzy, jaką posiadają chociażby rodzice wychowujący niepełnosprawne dzieci. Oczywiście nie ma dzisiaj technologii, która byłaby w stanie sensownie taką wiedzę przechwytywać. A taka wiedza może być istotna przy leczeniu zupełnie innych schorzeń np. mózgu.
Jednak, jeśli zostałby zachowany ten poziom etyki (czyli bronimy życia), to kto wie: może za kilkadziesiąt lat, tego problemu nie będzie, ale dlatego, że nauka będzie potrafiła leczyć znacznie więcej
Co ty myślisz, że lekarze wymyślą jakąś substancję, która niczym magnes wyciąga 47 chromosom z każdej komórki?
@tomek7912: i tak się rozmawia z wykopkami. Piszesz długiego posta, by w miarę racjonalnie i szeroko przedstawić punkt widzenia, to i tak wypowiedź spłycą. ¯\_(ツ)_/¯
Wcale się nie dziwię, że takie wzięcie mają tutaj ultralewaki i ultraprawaki. ( ͡° ʖ̯ ͡°)