Lista nowo wybranych europosłów PiS, którzy znają język angielski,konieczny do sprawnego działania na rzecz Polski w Parlamencie Europejskim (8) - Jacek Saryusz-Wolski - Karol Karski - Zdzisław Krasnodębski - Ryszard Legutko - Witold Waszczykowski - Dominik Tarczyński - Tomasz Poręba - Adam Bielan
Lista nowo wybranych europosłów PiS, którzy nie znają języka angielskiego (18): - Anna Zalewska - Kosma Złotowski - Jadwiga Wiśniewska - Beata Szydło - Bogdan Rzońca - Angelika Możdżanowska - Zbigniew Kuźmiuk - Elżbieta Kruk - Izabela Kloc - Beata Kempa - Krzysztof Jurgiel - Patryk Jaki - Joachim Brudziński - Anna Fotyga - Joanna Kopcińska - Beata Mazurek - Grzegorz Tobiszowski
@Antiax @damian713 trochę na wyrost się #!$%@?, bo gość gada po angielsku, tylko widać po nim, że nie ma obycia z mówieniem, dodatkowo nie ma bogatego zasobu słownictwa. Kwestia praktyki
@Killua: Żartujesz, prawda? Większy poziom znajomości języka jest wymagany od uczniów szkoły podstawowej przystępujących do egzaminu na koniec. Nie wspominając o ustnej maturze.
@Antiax w jakim kraju żyjesz? Bo sądzę, że nie w Polsce. Obejrzałem sobie ten film, który podesłałeś i jego poziom to A2/B1. Do konstruowania normalnych zdań wystarczy B2, gdzie przy praktyce jesteś w stanie w ciągu kilku miesięcy osiągnąć taki poziom. Wskaż mi jakąkolwiek szkołę, gdzie do zdania wymaga się więcej niż poziom prezentowany przez jakiego. Mowa o ustnej maturze z angielskiego na poziomie B1. Nie jestem częścią elektoratu PiSu i
@nie_dziekuj: Co Ty nie powiesz? A wiesz jak się głównie załatwia interesy w PE? Lobbowanie odbywa się poza obradami parlamentu. Może trochę o tym poczytaj.
@Killua: To Ty kłamiesz twierdząc, że ten człowiek zna angielski. Jeżeli to jest dla Ciebie dobra znajomość języka to ja mogę się określić poliglotą, bo władałbym co najmniej 8.
- Jacek Saryusz-Wolski
- Karol Karski
- Zdzisław Krasnodębski
- Ryszard Legutko
- Witold Waszczykowski
- Dominik Tarczyński
- Tomasz Poręba
- Adam Bielan
Lista nowo wybranych europosłów PiS, którzy nie znają języka angielskiego (18):
- Anna Zalewska
- Kosma Złotowski
- Jadwiga Wiśniewska
- Beata Szydło
- Bogdan Rzońca
- Angelika Możdżanowska
- Zbigniew Kuźmiuk
- Elżbieta Kruk
- Izabela Kloc
- Beata Kempa
- Krzysztof Jurgiel
- Patryk Jaki
- Joachim Brudziński
- Anna Fotyga
- Joanna Kopcińska
- Beata Mazurek
- Grzegorz Tobiszowski
Gratulację Polacy.
#wybory #neuropa #zalesie #4konserwy
@Antiax: W sumie to bez znaczenia, po co im znajomość języka skoro nie mają nic mądrego do powiedzenia.
@damian713 trochę na wyrost się #!$%@?, bo gość gada po angielsku, tylko widać po nim, że nie ma obycia z mówieniem, dodatkowo nie ma bogatego zasobu słownictwa. Kwestia praktyki