Wpis z mikrobloga

Lista nowo wybranych europosłów PiS, którzy znają język angielski,konieczny do sprawnego działania na rzecz Polski w Parlamencie Europejskim (8)
- Jacek Saryusz-Wolski
- Karol Karski
- Zdzisław Krasnodębski
- Ryszard Legutko
- Witold Waszczykowski
- Dominik Tarczyński
- Tomasz Poręba
- Adam Bielan

Lista nowo wybranych europosłów PiS, którzy nie znają języka angielskiego (18):
- Anna Zalewska
- Kosma Złotowski
- Jadwiga Wiśniewska
- Beata Szydło
- Bogdan Rzońca
- Angelika Możdżanowska
- Zbigniew Kuźmiuk
- Elżbieta Kruk
- Izabela Kloc
- Beata Kempa
- Krzysztof Jurgiel
- Patryk Jaki
- Joachim Brudziński
- Anna Fotyga
- Joanna Kopcińska
- Beata Mazurek
- Grzegorz Tobiszowski

Gratulację Polacy.

#wybory #neuropa #zalesie #4konserwy
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Lista nowo wybranych europosłów PiS, którzy znają język angielski

@Antiax: W sumie to bez znaczenia, po co im znajomość języka skoro nie mają nic mądrego do powiedzenia.
  • Odpowiedz
  • 3
@Antiax
@damian713 trochę na wyrost się #!$%@?, bo gość gada po angielsku, tylko widać po nim, że nie ma obycia z mówieniem, dodatkowo nie ma bogatego zasobu słownictwa. Kwestia praktyki
  • Odpowiedz
@Killua: Żartujesz, prawda? Większy poziom znajomości języka jest wymagany od uczniów szkoły podstawowej przystępujących do egzaminu na koniec. Nie wspominając o ustnej maturze.
  • Odpowiedz
  • 3
@Antiax w jakim kraju żyjesz? Bo sądzę, że nie w Polsce. Obejrzałem sobie ten film, który podesłałeś i jego poziom to A2/B1. Do konstruowania normalnych zdań wystarczy B2, gdzie przy praktyce jesteś w stanie w ciągu kilku miesięcy osiągnąć taki poziom. Wskaż mi jakąkolwiek szkołę, gdzie do zdania wymaga się więcej niż poziom prezentowany przez jakiego. Mowa o ustnej maturze z angielskiego na poziomie B1. Nie jestem częścią elektoratu PiSu i
  • Odpowiedz
@Killua: To Ty kłamiesz twierdząc, że ten człowiek zna angielski. Jeżeli to jest dla Ciebie dobra znajomość języka to ja mogę się określić poliglotą, bo władałbym co najmniej 8.
  • Odpowiedz