Wpis z mikrobloga

Patrzcie jaką perełkę znalazłem z 2001 roku:
https://korwin-mikke.pl/artykuly/p-----l/291/?v=9b7d173b068d

Na Podkarpaciu afera. P. Stanisław Piotrowicz, szef miejscowej Prokuratury, umorzył śledztwo przeciwko ks. Michałowi z parafii Tylawa, który zabierał na plebanię dziewczynki, kąpał je, czasem całował i dotykał w intymnych miejscach.

Szczerze pisząc cieszy mnie decyzja Prokuratury. Wolałbym, jednak, by nie dotyczyła ona kapłana katolickiego.

Dla przypomnienia, ten p-----l z Tylawy działał przynajmniej 35 lat.
Ciekawe jak wytłumaczycie te słowa Korwina.
#korwin #konfederacja #polityka #neuropa #4konserwy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NiebieskiWStringach
Tak, przeczytałem. Zaczynaj tłumaczyć słowa Korwina, bo na pewno źle zrozumiałem.

Jak napisałem na początku: cieszę się, że sprawie (jak na razie, bo polit-poprawni nie popuszczą…) ukręcono łeb. Martwię się, że w sprawie księdza.
  • Odpowiedz
@Qbasa:

Od tysięcy lat ojcowie (a czasem i matki ) molestowali seksualnie swoje dzieci. Jednak na ten temat panowała zmowa milczenia i słusznie. Dzieci miewały z tego powodu lekkie zaburzenia seksualne albo i nie (sam znałem bliżej dwie kobiety po takich przejściach) natomiast z całą pewnością ich urazy pogłębiłyby się, gdyby o tym mówiono, robiono wywiady, opisywano w gazetach…

Przecież to prawda, to afera i rozmuchanie sprawy bardziej boli niż
  • Odpowiedz
@brednyk

Przecież to prawda, to afera i rozmuchanie sprawy bardziej boli niż sama krzywda. Ofiara wtedy jest na swieczniku

Ta sprawa była już rozdmuchana lokalnie, ofiary piętnowane, przez lokalną społeczność i kościół.
Pisanie o tym w gazetach ogólnopolskich mogło przynieść tylko dobry skutek, bo w końcu ktoś stanął po stronie ofiar. Poza tym to ukróciło działania pedofila i nie ma więcej ofiar (mam nadzieję).

Znowu robicie k%$&ę z logiki.
  • Odpowiedz