Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich.

Specjalnie założyłem konto na Wykop.pl żeby wrzucić pewien artykuł i jestem ciekaw Waszej reakcji.

Nie lubię się rozpisywać więc w skrócie postaram się Wam opisać sprawę.

Mianowicie chodzi o sąsiedzką zemstę we wspólnocie mieszkaniowej, w której jestem członkiem. Jeden z sąsiadów postanowił "zgłosić" pewne nieprawidłowości w budowie parkingu przy budynku tylko i wyłącznie po to, żeby zemścić się na innym sąsiedzie (z tego co mi wiadomo chyba chodzi o dwóch, ale to nie ma większego znaczenia). Parking był tam od lat i nikomu nie przeszkadzał. Powiem więcej...gdyby "dobry sąsiad" nie zgłaszał sprawy to nikt by się tym nie zainteresował. Sąd jednak wydał nakaz rozebrania parkingu i teraz samochody stoją na piasku, który zamienia się w błoto przy każdym większym deszczu. Oczywiście samochody będą stały na tych samych miejscach, bo chodzi tylko o rozbiórkę kostki brukowej pod samochodami i usunięcie oznaczeń tak żeby nie można było tego miejsca nazwać parkingiem. Za rozebranie parkingu oczywiście zapłacić musi wspólnota, czyli de facto także "zgłaszający" sąsiad, który korzysta z tego "parkingu" oraz osoby, które nawet nie mają samochodu.

Sprawa została opisana tutaj:

https://epoznan.pl/news-news-9...

Czy jest w normalnym świecie jeszcze taki kraj, w którym żyją takie imbecyle czy tylko w Polsce żeby podpierdzielać kilkadziesiąt innych osób plus samego siebie aby zemścić się na sąsiedzie?
  • 3