Wpis z mikrobloga

#vpn #informatyka

Jak sobie zainstalowalem ProtonVPN darmowy narazie, to jak się połączę to juz dziala? To jest takie proste ze juz mam inne ip i jestem nienamierzalny? Serio?

Tzn wiem ze sluzby moga mnie namierzyc jak beda bardzo chciec ale jak chcialbym np. multikonto na wykopie to juz Michau nie ogarnie tak?
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Harmideron: nie potrzebuje sie bawic w jakies tory czy inne skrajnosci zeby miec multi na wykopie

@eth0: ale dlaczego od razu podejrzewasz mnie o jakies akcje czy zle intencje, zapytalem z ciekawosci tylko

Ostatnio nawet zadzwonilem do sprzedawcy allegro bo omylkowo wyslal mi sprzet lepszy niz zaplacilem, taka jest moja moralnosc chuje, a nie polaki cebiulaki tylko kombinuja jak kogos oszukac
  • Odpowiedz
@fucked_up: Nic się nie stanie jak sobie będziesz używać vpn-a, ale wspomniałeś o multikontach, a mi one się średnio kojarzą:) Włączając protonvpn tworzysz tunel i od tego momentu masz inne ip, protonvpn nie trzyma logów, więc nie są w stanie podzielić się z kimś wiedzą co robisz będąc wpiętym u nich w sieci, ale jest jeden myk i tu pojawia się temat dns, proszę sobie poczytaj:
https://security.stackexchange.com/questions/13900/if-i-use-a-vpn-who-will-resolve-my-dns-requests
W skrócie jak
  • Odpowiedz