Wpis z mikrobloga

@MichalLachim: nierówność ekonomiczna jest gdy jedna osoba ma dużo, a druga mało. I nie musi to mieć nic wspólnego z socjalizmem, po prostu należy stworzyć prawo, które nie będzie działało na korzyść już wielkich i bogatych marek czy osób i pozwoli się rozwijać tym małym. Nie poprzez dotacje i rozdawnictwo, ale stwarzanie dobrych warunków do rozwoju i uniemożliwienie nieuczciwych zagrywek. Może się to również odnosić do nierówności ekonomicznych względem państw
  • Odpowiedz
@mistborngot: trzeci obrazek - LOL XD
Przecież dla prawicy, z której tak się nabijasz jak najbardziej ważne są kwestie bezpieczeństwa Europy dlatego jest za kategorycznym zakazem imigracji ludności muzułmańskiej do naszego kontynentu, co ją odróżnia od lewicy, która z ogromną żarliwością chcę przyjmowania terrorystów i gwałcicieli.
Drugi obrazek już wyjaśnił ładnie kolega restecp. Co do ochrony środowiska, to jak najbardziej jestem za pod warunkiem, że to będzie robione z sensem.
  • Odpowiedz
@Alex_Krycek:
sugerowanie, że rozwiązaniem problemu terroryzmu jest zamknięcie granic XDDDDD
To pieprzenie o t.zw. uchodźcach jako winnych wszystkich zamachów to zwykła prawacka szuria nastawiona na zdobycie poklasku przygłupów, a nie troska o bezpieczeństwo Europy
  • Odpowiedz
która z ogromną żarliwością chcę przyjmowania terrorystów i gwałcicieli.

@Alex_Krycek: już dawno i nieprawda. Oglądałem debatę KE i tam nikt nie mówił o przyjmowaniu migrantów - przeciwnie , wszyscy od lewa do prawa mówili o chronieniu granic. Zwykły chochoł.
  • Odpowiedz
Nie widzę sensu limitów CO2 w UE

@Alex_Krycek: UE to 10%. Poza tym jeśli USA i Chiny zobaczą, że Europa wydaje ogromne środki na R&D - samochody elektryczne i OZE, nie będą chcieli pozostać w tyle. Chodzi o danie przykładu, bardziej pragmatycznie, o biznes. To nie jest głupie w ogóle.
  • Odpowiedz
Przecież dla prawicy, z której tak się nabijasz jak najbardziej ważne są kwestie bezpieczeństwa Europy dlatego jest za kategorycznym zakazem imigracji ludności muzułmańskiej do naszego kontynentu, co ją odróżnia od lewicy, która z ogromną żarliwością chcę przyjmowania terrorystów i gwałcicieli.

@Alex_Krycek: Jak na miliony imigrantów to ataki terrorystyczne właściwie się nie zdarzają. Prawica bardzo mocno straszyła razem z ideologicznymi kolegami z ISIS jak to tysiące terrorystów tutaj przypłyneło tylko coś
  • Odpowiedz
sugerowanie, że rozwiązaniem problemu terroryzmu jest zamknięcie granic

@TomaszFutbalista: wiadomo, że taka Francja, czy UK nie rozwiążą problemu terroryzmu samym tylko zamknięciem granic, ale taka Szwecja narobiła sobie kłopotów sprowadzając egzotycznych imigrantów. Chyba, że uważasz, że Szwecji przyniosło to korzyści? ( ͡º ͜ʖ͡º) Zresztą nie tylko o zamknięcie granic chodzi, ale o zaprzestanie poprawności politycznej i zdecydowane działania. Ostatnio rząd Francji sfinansował kampanie społeczną na rzecz tolerancji w postaci filmiku ukazującego białego obleśnego mężczyznę, który atakuje parę czarnoskórego mężczyznę z muzułmanką. Także jest to totalne oderwanie się od rzeczywistości i jakiś spektakl fantazji i zawiści lewicy. A po każdych zamachach zaleca się malowanie kredkami przy grobach i chęć walki z terroryzmem, nawet nie mówi się z radykalizmem islamskim, bo nic złego o islamie powiedzieć nie wolno.

zwykła prawacka szuria nastawiona na zdobycie poklasku przygłupów,
  • Odpowiedz
@restecp: A kto będzie oceniał co to znaczy dużo/mało i według jakiego klucza? Baronessa Margaret Thatcher już 50 lat temu orała: nierówności mogą być wysokie w ustroju gdzie wszyscy się bogacą (jedni szybciej drudzy wolniej) i małe gdzie wszyscy są równie biedni.
  • Odpowiedz