Wpis z mikrobloga

Mircy,
Kończy mi się niedługo umowa z #orange, swoją drogą bardzo długa i niekorzystna. Kontaktowałem się z nimi jakiś czas temu w celach przedłużenia. Dostałem pewną ofertę, ale powiedziałem, że jeszcze się zastanowię, bo coś czuję że inni mogą mi coś lepszego zaoferować i żeby zadzwonili za około 2 tygodnie. Dzwonili w międzyczasie 3x a ja za każdym musiałem tłumaczyć kiedy mają zadzwonić. Jak w końcu zadzwonili w prawidłowym terminie to pani przedstawiła mi droższa ofertę na gorszych warunkach (bo tamta jest już nieaktualna, ale nikt mi nie powiedział, że oferta niedługo wygasa i muszę się decydować).

Dlatego pojawia się pytanie czy dostanę lepszą ofertę ze stabilną i wysoką jakością usług na następujących warunkach:
-abonament bez telefonu
-darmowe rozmowy i smsy/mmsy (w kraju i UE)
-jak najwięcej internetu (również w UE)
-bez ukrytych kosztów

Orange mi oferuje 20GB za 55 zł.
Widzę że inne duże sieci mają podobnie, ale patrzyłem również na oferty jakiś #nju #plush i innych #vikingmobile, ale boję się słabego zasięgu, wolnego neta i ukrytych kosztów. Podzielicie się doświadczeniami?

P.S. w lipcu przez około tydzień będę w Wielkiej Brytanii i nie chciałbym tam płacić miliardów za rozmowy i Internet

#play #plus #tmobile #gsm
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ruum: no nie bardzo, bo rozmowy w roamingu płatne, a nawet na polski numer w GB ponad złotówka za minutę. Poza tym naczytałem się sporo złych opinii na temat ich jakości usług i obsługi...
  • Odpowiedz
Witam uprzejmie. Zachęcam Cię do skorzystania z opcji abonamentowej w sieci Plush, które są dostępne w dwóch wariantach za 25 zł każda:

- Na czas określony (24 miesiące) z nielimitowanymi rozmowami, SMS-ami/MMS-ami, 15 GB Internetu, 10 GB na YouTube oraz darmowym transferem na Pakiet Social Media. W tej ofercie możesz też dobrać telefon.

- W opcji na czas nieoznaczony również masz no limit, a do tego 10 GB neta (które wzrasta wraz z Twoim stażem w mojej sieci) oraz 10 GB na YouTube i Pakiet Social Media.

Dodatkowo
  • Odpowiedz
@Specjalista_Plus: rozmawiałem dzisiaj z waszym konsulatem. Okazuje się, że rozmowy z numerami z poza Polski (nawet UE) są płatne. Dodatkowo drogie są też rozmowy w ramach Wielkiej Brytanii, nawet z polskimi numerami. Poza tym miesięczny okres wypowiedzenia (mimo że moja umowa kończy się za 6 dni) na którym muszę używać waszego numeru tymczasowego. W dodatku 25 zł to ten abonament kosztuje dopiero jak uruchomi się opcje efaktura. Jak to jest
  • Odpowiedz
Tak jak wspomniałem wcześniej, w ofercie Plush ABO rozmowy, jak i SMS-y/MMS-y są nielimitowane. Natomiast połączenia międzynarodowe są naliczane zgodnie z cennikiem, który możesz znaleźć tutaj: https://bit.ly/2Q4mqjn Zależnie od rodzaju umowy w Plush ABO, w trakcie przenoszenia numeru możesz aktywować specjalne usługi polegające na zrabatowaniu abonamentu do kwoty 0 zł lub otrzymać rabat 100% na 3 miesiące. Jeżeli chcesz, mógłbym przedstawić Ci wszystkie możliwości i odpowiedzieć na dodatkowe pytania w wiadomości prywatnej.
  • Odpowiedz
Okazuje się, że rozmowy z numerami z poza Polski (nawet UE) są płatne.

@Wymietek: A w jakiej sieci rozmowy międzynarodowe z numerami zagranicznymi są darmowe?
  • Odpowiedz