Wpis z mikrobloga

Powie ktoś czy budowanie plot. ma sens? Gram polską, otoczony przez III rzeszę. Na dwóch obszarach mam max plot, pierwszy poziom radaru (46% widoczności). Samolotów niemieckich ponad tysiąc, a przez ostatni miesiąc moje plot nie zestrzeliły żadnego
#hoi4
  • 4
  • Odpowiedz
@jestem_kim_jestem: A działa plot nie działają tylko przeciw bombowcom atakującym cele strategiczne, czyli nie chronią tylko fabryk/portów itp? Żeby atakować samoloty z ziemi musisz mieć działa plot w schemacie dywizji, ale średnio się to opłaca wg mnie, bo 1 batalion plot zdejmuje tylko kary za wrogą dominacje powietrzną, a bardzo rzadko zestrzeliwuje samoloty. Lepiej już ppanc, szczególnie przeciwko Niemcom
  • Odpowiedz
@Lucider5: W opisie plot. jest napisane, że umożliwia ostrzeliwanie wrogich samolotów

A żeby plot w dywizji ostrzeliwało wrogie samoloty muszą brać udział w walkach? Czy mogą stać luźno (obecnie moje terytorium mieści się w jednym obszarze lotniczym)
  • Odpowiedz
@jestem_kim_jestem wydaje mi się ze plot w dywizjach działa tylko wtedy kiedy ta dywizja jest w rejonie powietrznym kontrolowanym w jakimś stopniu przez wroga i ta dywizja jest atakowana z powietrza, to wtedy jest szansa na zestrzelenie
  • Odpowiedz
@Lucider5: plotka w szablonie dywizji zadaję też dmg czołgom, więc na początku wojny jest mega użyteczna przeciwko Adolfowi - używa dużo lekkich + zawsze to jakiś minus dla niego przy CAS.
  • Odpowiedz