Wpis z mikrobloga

#got #jakbyniepaczec

Osobiście mnie irytuje niezrozumienie wśród widzów albo rudej Pani z #jakbyniepaczec na temat tego czemu twórcy przemienili tak nagle dankę w osobę siejącą totalnei zniszczenie i mord. Te osoby nie zauważyły, że kilkukrotnie dosadnie twórcy serialu w 8 sezonie pokazali, że danka jest przyrównywana przez bohaterów serialu do jej ojca Szalonego Króla. Przypomnijcie sobie scenę z wieczerzy po bitwie z nieumarłymi, gdy ten Tormund mówi do Snowa, że on jest zajebisty nie to co szalony król i pada ujęcie kamerą na Dankę, która smutna się temu przysł#!$%@?. Po prostu miała się stać swoim ojcem i tyle. W rodzinie nic nie zginie. Przemianę Danki w szalonego króla widać już było od kilku sezonów. Ja już dawno spekulowałem, że ona ostatecznie stanie się tą złą.
  • 4
@Filippa: Jej szaleństwo jest uzasadnione, ale wydaje się to bezsensowne ze względu na to jak szybko się to dzieje, od 0 do madmana praktycznie. Cały ten sezon byłby solidny nawet z obecna fabułą gdyby miał więcej odcinków i wszystko nie byłoby zrobione w takim pośpiechu
@serczi: Ruda to w ogóle ma słabe te odcinki, ma jakąś dziwną manierę głosu jakby gadała z idiotami, często też po prostu opisuje scena po scenie co się działo (no super jakbym nie oglądał)
@serczi @Filippa ja tam nie widziałam tej przemiany od kilku sezonów, niczym się nie różniła w dążeniu do władzy od innych samozwańczych królów. To jej śmieszne szaleństwo wygląda jakby się w czwartym odcinku zdecydowali, że w sumie to Dance odwali hehe. Pokazanie kilku scen obrazy majestatu w odcinku poprzedzającym totalny odlot nie jest dobrym wprowadzeniem do postępującego szaleństwa, jest tak samo głupie jak cały ten sezon - na szybko, z dupy i