Wpis z mikrobloga

Szukam osoby która pomoże mi z wątkami w pythonie. Chce się łączyć z maszyną wirtualna poprzez sockety pythonowe. Mam server.py i client.py, wszystko działa tak jak trzeba, czyli wywołuje sobie jakieś procesy za pomocą cmd. Jednak napotkałem problem przy ubijaniu procesów.

Przykład:
Odpaliłem sobie 3 skrypty pythonowe które robią sobie coś w tle. (jakieś proste automatyzacje biurowe), jednak w pewnym momencie chce natychmiastowo ubić jeden z tych 3 skryptów. Najprostsza metoda czyli kill python.exe ubija wszystko. Dlatego myślę nad wykorzystaniem wątków, poczytałem trochę o tym jednak nie mam pojęcia od czego zacząć. Być może uczepiłem się na te wątki i może istnieje prostsze rozwiązanie do ubijania procesów. Kolejny plus za wątkami to kolejkowanie skryptów.

PS. Jeżeli client i server mam napisany z wykorzystaniem socketów to mogę połączyć to z #django i w widoku korzystać z socketów czy muszę skorzystać z channels albo czegoś innego aby połączyć się z serverem.py który będzie na maszynie wirtualnej?

Client.py
Server.py
#python #naukaprogramowania #programowanie
  • 2