Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#amazon #amazonde #pytanie
Mirki pomóżcie. Mam problem z niemieckim amazonem.
8 kwietnia kupiłem Kindle z reklamami (oferta była na pepperze) i tego samego dnia Amazon anulował mi transakcję. Jak powód podali że nie wysyłają do Polski. Refund miał pójść do 3 dni roboczych.
Minął ponad miesiąc a pieniędzy nie ma. Przelewy24 odpisali że Amazon nie zrobił refundu. Amazon odpisał że refund zrobił,mam kontaktować się z przelewy24 i nic więcej nie mogą mi pomóc. Co teraz? Jak odzyskać hajs?
  • 13
  • 0
I zapomniałem dodać. Zamówienia nie ma w historii zamówień. Tak jakbym nigdy nie zamawiał tego i jedyna pozostałość z Amazon to mail od nich o anulowanie zakupu
  • 0
Przelewy24 potwierdzili mi że kasę wysłali do Amazon więc wydaję mi się że to nie mogła być blokada. Sprawdzę jak będę miał chwilę czasu
  • 0
@UFC_Jest_W_Dupie: pisałem do przelewy24 i Amazon. Do amazon kilkukrotnie ale za każdym razem ta sama formułka że refund był zrobiony w ciągu 3 dni roboczych i mam kontaktować się z przelewami24
  • 0
Z p24 też kilka maili wymienionych. Jedna rozmowa telefoniczna z dzisiaj i mam kontaktować się z amazonem
  • 0
@Irekpodeszwa: to chyba najlepsza opcja o ile się zgodzą pokazać. Dzwoniłem teraz do polskiego supportu w Amazon de i mają sprawdzić to i odezwać się za parę dni więc czekam póki co
  • 2
@broker: po kontakcie z polskim supportem który obiecał zbadać to dokładniej czekałem około 2 tygodni i potwierdzili, że faktycznie refund nie wyszedł z Amazonu i dostałem po następnych paru dniach kasę na konto