Wpis z mikrobloga

Ktoś może ma podobny problem? Chodzi mi o to, że gram w factorio (z modami) i po pewnym czasie przestają działać mi boty. Gdy sprawdziłem kilka savów wstecz to tam jeszcze działały. Sprawdzę jeszcze czy coś zaskoczy gdy odkryję w badaniach standardowe boty. Próbowałem wyłączać mody. Nawet na czystym Factorio i z jedną modyfikacją pod wczesne (jednorazowe) roboty nie chcą pracować. Urządziły strajk? Czy może osiągnęły samoświadomość i planują mnie zabić? ¯\_(ツ)_/¯ Wersja najnowsza 0.17.38
#factorio
Buzun93 - Ktoś może ma podobny problem? Chodzi mi o to, że gram w factorio (z modami)...

źródło: comment_u5S9DdJecgS1zo3segqtUge7eDa56lNf.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nawet na czystym Factorio i z jedną modyfikacją pod wczesne (jednorazowe) roboty nie chcą pracować

@Buzun93: Albo czystym albo z jednym modem xD Wywal wszystkie modyfikacje i wtedy zobacz czy ci będą działać. Przecież to włąśnie ten mod moze psuć ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@foxbond: @mojemacki: @DanteTooMayCry: Już staram się odpowiedzieć. Mam kilkanaście modów w tym jeden na szybki start (https://mods.factorio.com/mod/FasterStart). Gram, używam czasem botów do usunięcia drzew dalej buduję. Chcę rozbudować to i owo, ale przeszkadzają mi drzewa więc chcę użyć robotów by je wykarczować. Lecz nic się nie dzieje. Patrzę roboty są energia jest, więc o co chodzi? Cały czas gram bez wyłączania gry, jedynie wykonałem kilka
  • Odpowiedz
@DanteTooMayCry: Jeszcze jedno pytanie. Z pomocą robotów postanowiłem ulepszyć piece. Zaznaczyłem cały obszar. Zrobiły co miały ale chciałby jeszcze ulepszać taśmociągi na niebieskie chociaż nie mam ich jeszcze skończonych. Pozostały kółka i alarm, że brakuje materiałów. Czy idzie jakoś to anulować?
  • Odpowiedz
@Buzun93: Tak jak z czerwonym demontażem. Shift i zaznacz co chcesz usunąć.

Jeśli chcesz ulepszać tak jak tutaj np. tylko piece to kliknij prawym na schemat włożony do inventory i wybierz sobie co ma się zmieniać na co (można też odwrotnie np. niebieskie na czerwone czy żółte belty)
  • Odpowiedz