Wpis z mikrobloga

@Endrius: Bombastyczny? Ten boczek to katastrofa (widziałeś ta maź która z niego wypływa podczas smażenia ?), w Polsce o wiele lepszy boczek znajdziesz. W Irlandii musisz poszukać, żeby boczek był dobry.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ra_s:
Maź? Chodzi Ci o takie białe co zaraz się ścina? To rozpuszczone w wodzie białka i w sumie jest tego bardzo mało. Niczego innego choćby przypominającego maź - nie widziałem.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ra_s:
Jedyna bolączka tego boczku to to samo co w każdej polskiej wędlinie - azotyn sodu. A nie powinno się piec, smażyć niczego co zawiera azotyn sodu. Tyle, że u nas nawet kiełbaski dedykowane do grilla go zawierają, także tego...
u nas


@Endrius: "u nas w Irlandii" czy "u nas w Polsce"? Pytam, by ujednoznacznić - bo pod tym tagiem siedzi dużo ludzi z Irlandii i po 20 latach "u nas" nie zawsze ma tu znaczenie "Polska".