Wpis z mikrobloga

@JogurtMorelowy: ostatnio muszę weryfikować nawigację, bo w #gdansk #!$%@? tyle remontów na raz, że pozamykali połowę moich dotychczasowych tras. No ale UBERowcy też o tym wiedzą, więc komentarz złotówy z dupy.
  • Odpowiedz
@g455: Tak to jest w porządku, widzisz trasę i masz pełną ofertę. Zgadzasz się na nią, lub też się nie zgadzasz.
Wiesz że oferta jest taka sama dla wszystkich, nie ma różnicy czy jesteś miejscowy czy nie.
W taksie masz sporo szansy na to że te "skróty" wyjdą 3 razy drożej.
Stąd Uber > Taksówka.

@Krowa_i_kurczak:
Skoro komuś typ/wiek auta nie przeszkadza to jedzie takim jakim chce.
  • Odpowiedz
/> taksowki w USA: dowiesz sie ciekawych historii od ciekawego goscia
/> taksowki w Polsce: za 3 km zaplacisz 50zl, pojedziesz 3x dluzsza trasa, albo pojedziesz bez taksometra, zeby cierp mogl to wpompowac w swojego bombelka
  • Odpowiedz
@JogurtMorelowy: przyznaję- uber tak jedzie. Czasami może wyjść nawet trochę drożej
(na przykładzie trasy bemowo- mokotów na przykład +/- 5pln)
ale

po 1. jak widzisz ze nawigacja kieruje inaczej niż chcesz (a widzisz zanim zaczniesz przejazd!), możesz poprosić o inną trasę.
po 2. jak się nie zgadzasz z kosztami, robisz reklamację w aplikacji i dostajesz "kredyt" na następne przejazdy.

z "2". korzystałem chyba 2 razy i za każdym dostałem 2-3 razy
  • Odpowiedz
@JogurtMorelowy: pamiętam jak ostatni raz korzystałem z taksówki 6 lat temu, zapłaciłem wtedy 20 zł za kurs z centralnego do ronda daszyńskiego w południe tj. 1 km trasy, w tej chwili późnym wieczorem płacę Uberowi 12 zł za 6 km, ciekawe ile obecnie taki cierp wziąłby za taką trasę, 40 zł? chyba pan złotówa ma problemy z liczeniem bo to dużo więcej niż 3 zł
  • Odpowiedz