Aktywne Wpisy
majakstasko +4
Nie wytrzymam, serio. Jestem ostatnią osobą do obrony Daniela Magicala, bo człowiek bił matkę, wykorzystuje uzależnienia bliskich do zarabiania, czym pogrąża ich jeszcze mocniej i jest przemocowy - ale szczucie na Nikolę, jakie tu się odbywa, to żenada. Oglądam teraz ich treści, bo piszę książkę o patostreamach i jej słabe odzywki (wyzwiska, obrażanie Agnieszki) mogę dosłownie policzyć na palcach jednej ręki. A rozpowszechnianie plotek o rzekomej ciąży i dziecku, domysły o jej

Raspa +95
Michał Białek kończył nocną wartę w serwerowni wykopu. Za oknem zadłużonej willi poznańskie koziołki ocierały się częściami, których Białek wolałby nigdy nie mieć. Przypomniał sobie o żonie, którą zabraniała mu jeść mięso, głównie w niedzielne poranki.
Śmiech masakrującego lewaków Kinera dobiegało zza rzędu wykopowych monitorów. Białek automatycznie podłożył wesołe i donośne dźwięki pod obraz Króla Korwina w pokoju Macieja. Intuicja podpowiadała mu, że lekko otyły kolega z pracy przebiera palcami po klawiaturze
Śmiech masakrującego lewaków Kinera dobiegało zza rzędu wykopowych monitorów. Białek automatycznie podłożył wesołe i donośne dźwięki pod obraz Króla Korwina w pokoju Macieja. Intuicja podpowiadała mu, że lekko otyły kolega z pracy przebiera palcami po klawiaturze

Miałem robioną uszczelke pod głowicą w aucie, niby wszystko okej jest ale spala mi olej strasznie, na ciepłym silniku jak troszke przygazuje leci biała chmura za autem, spala gdzieś 1l/500km oleju. Nie znam się na tym ale internet mówi o uszczelniaczach zaworowych/pierscieniach. Moje pytanie brzmi czy te rzeczy powinny być robione razem z uszczelką? Czy mechanik który mi to robił, zrobił to nierzetelnie? Jest to coś co powinienem reklamowac czy raczej są to dwie różne sprawy niezwiązane ze soba?
#mechanikasamochodowa #naprawasamochodow #mechanika #samochody
Jak ktoś tylko wymienił uszczelkę to są efekty
Zrób płukankę silnika, zmień olej na bardziej wypełniający. Z syntetyka na pół z dodatkami. Niektóre silniki piją olej bardziej danego producenta innego mniej. Np przejście z Castrola na Motula i problemy mijają.
Stąd te branie oleju. 5w30 to pełen syntetyk (jest bardzo rzadki). 10w40 to półsyntetyk z środkami uszczelniającymi.
Kup płukankę silnika, zmień po niej olej na 10w40 i powinno się zmniejszyć zapotrzebowanie.
Przygotuj się , że jak już bierze olej to nie przestanie. Walka jest przeważnie bez sensu, bo koszta remontu
Spróbuję tego rozwiązania, jeśli jakkolwiek pomoże - stawiam flaszkę
Jeszcze jedno pytanie, warto ryzykować wlanie jakiegoś ceramizera czy coś w tym stylu? Chodzi mi o te panthery czy xado i tego typu środki
@Wyrwiszmat: #!$%@? ale wymyslil ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Za tę kasę kup płukankę do silnika I dobry olej. (uwaga na podróbki)