Wpis z mikrobloga

Mirki znające sie na mechanice:
Miałem robioną uszczelke pod głowicą w aucie, niby wszystko okej jest ale spala mi olej strasznie, na ciepłym silniku jak troszke przygazuje leci biała chmura za autem, spala gdzieś 1l/500km oleju. Nie znam się na tym ale internet mówi o uszczelniaczach zaworowych/pierscieniach. Moje pytanie brzmi czy te rzeczy powinny być robione razem z uszczelką? Czy mechanik który mi to robił, zrobił to nierzetelnie? Jest to coś co powinienem reklamowac czy raczej są to dwie różne sprawy niezwiązane ze soba?
#mechanikasamochodowa #naprawasamochodow #mechanika #samochody
  • 20
@Filipmamnaimie: Biała chmura - może być zwykła para z wydechu. Kwestia co się działo z autem, że była wymagana wymiana uszczelki pod głowicą. Bardziej uciekałby płyn chłodniczy - olej mało ma wspólnego jeżeli jest sucho.
@Wyrwiszmat: uciekał mi płyn chłodniczy do oleju. Przed robotą lałem 10w40 i było okej, ubywalo ale na zewnątrz, co bylo łatane, po robocie wlewam 5w30 valvoline. Robiłem tester głowicy (ten na co2) i nie wyszło mi nic z niego a mimo to ubywa mi oleju mocno, niekeidy czuć w powietrzu spalony olej. Mam nagranie tej chmury z wydechu więc mógłbym wrzucić na yt jak coś.
@Filipmamnaimie: Zrobiłeś błąd. Zmieniłeś klasę oleju z gorszej na lepszą. Takie coś można wykonać odwrotnie lub tylko przy ewentualnym remoncie kapitalnym.

Stąd te branie oleju. 5w30 to pełen syntetyk (jest bardzo rzadki). 10w40 to półsyntetyk z środkami uszczelniającymi.
Kup płukankę silnika, zmień po niej olej na 10w40 i powinno się zmniejszyć zapotrzebowanie.

Przygotuj się , że jak już bierze olej to nie przestanie. Walka jest przeważnie bez sensu, bo koszta remontu
@Wyrwiszmat: nie była to moja decyzja a mechanika( ͡° ʖ̯ ͡°)
Spróbuję tego rozwiązania, jeśli jakkolwiek pomoże - stawiam flaszkę
Jeszcze jedno pytanie, warto ryzykować wlanie jakiegoś ceramizera czy coś w tym stylu? Chodzi mi o te panthery czy xado i tego typu środki
@Filipmamnaimie: ciężko zobaczyć czy jest niebieski, ale widzę że z rury coś leci, tylko ciężko stwierdzić czy to skroplona woda czy olej. Chociaż niektóre kropki są podejrzanie czarne. Jest coś jeszcze co Cię zdziwiło? Może jakieś masło pod korkiem czy coś w tym stylu?
@Filipmamnaimie: skoro oleju ubywa, wycieków nie ma no to jest jasne że go pali, jeżeli go pali w ilości do 1l/1kkm to jest to jeszcze akceptowalne i zazwyczaj w instrukcjach nawet jest napisane że tak może być. 2l/1kkm to już dosyć sporo, myślę że bez sprawdzenia kompresji sprężania się nie obejdzie. Możesz to zrobić sam, jest to dosyć proste, ale musisz się zaopatrzyć w manometr, koszt takiego to 40-50zł na allegro,