Aktywne Wpisy
xyperxyper +90
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +105
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Dobry, w sumie całkiem niezły poniedziałek przed nami. Co prawda moja Jaga dziś kolejny mecz w tym kończącym się sezonie typu "Ah shit, here we go again", ale zamiast katować się Ekstraklasą można poczekać na sam wieczór i mecz w Premier League. Ewentualnie spojrzeć na mecz Milanu, gdzie czas najwyższy, aby Krzysztof P. odblokował wreszcie swoje magazynki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
EKSTRAKLASA
18:00 Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin (Eurosport 1) - wstęp od 17:30
PREMIER LEAGUE
20:55 Manchester City - Leicester (Canal+ Sport)
SERIE A
20:25 Milan - Bologna (Eleven 1)
2. BUNDESLIGA
20:25 Greuther Furth - Kolonia (Eleven 3, 4)
MAGAZYNY
20:00 Ekstraklasa po godzinach (Canal+ Sport)
20:30 Magazyn Fortuna I Liga (Polsat Sport)
20:25 4-4-2 (TVP Sport)
21:30 Sportowy wieczór (TVP Sport)
22:00 Gol Ekstra (TVP Sport)
23:35 Gol (TVP Sport)
#dzienmeczowy #mecz #pilkanozna #ekstraklasa
i zainteresowanych:
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@aut91: Sądny dzień, liczymy na Brendana
Nie tylko Twoja Jaga ostatnie kilka lat ma z-----e na sam koniec.... Pozdrawiam z Poznania (╥﹏╥)
@aut91: proszę, pisz normalnie.