Wpis z mikrobloga

@kijanka23: Jak masz mi potem mrugać na długich jak wyprzedzam przepisowo na lewym ~120 (no góra 130) na S7, bo musisz pocinać 160 jak połowa warszawskich blach na pomorskich odcinkach esek, to lepiej przejedź się już autostradą.
  • Odpowiedz
@uabit: Może dla Ciebie zbędna, ale widzę, że tu kilka osób pisze, że S7 jest szybciej co jest oczywistą nieprawdą, więc warto ich uświadomić :)
  • Odpowiedz
to czy jest szybciej czy nie zalezy od wielu czynnikow, nie jestes w stanie jednoznacznie na to odpowiedziec

@uabit: W 90% przypadków (jak nie więcej) będzie szybciej autostradą (autostradami). Tak jak napisałem wyżej - pomijając tylko jakieś majówki czy wakacje (ale to też zależy od dnia i pory dnia), gdzie mamy korki na bramkach. Druga ewentualność to wypadki, ale te mogą się zdarzyć i na S7 i na autostradach. Póki
  • Odpowiedz
@krootki: nie wiem skad wziales to 90% ale na podstawie danych satystycznych google podaje (prawie) identyczny czas dla obu tych tras, i teaz dochodzi kwestia natezenia ruchu, skad i dokad jedziesz w warszawie i gdansku, jak bardzo chcesz "naginac predkosc"
  • Odpowiedz
@uabit: Google tak podaje bo jednak większość ludzi jedzie na A1 w okolicach 120-130 km/h stąd realnie wychodzi dłużej niż 3 godziny do Warszawy. Ja pisałem o jeździe w okolicach 160 km/h (licznikowe, realnie 150-155 km/h). Generalnie prawie zawsze dojeżdżam szybciej niż pokazuje Google (nie tylko do Warszawy).
  • Odpowiedz