Wpis z mikrobloga

@czerpa @PurpleHaze poczytaj opinie o BelPol, z pierwszej ręki wiem, że reprezentują podejście "zapłaciłeś, to teraz robimy, co chcemy, byle nie zrobić yak, byś był zadowolony" (a płacić trzeba na samym początku). Sam się tam wybierałem, ale w czas żona odpytała znajomych...

Lepiej znaleźć ekipę, co montuje i zlecić usługę z materiałem, oni wtedy kupują z 23% VAT, wciągają w koszta, a na kompleksową usługe płacisz 8% vat. Wychodzi tylko nieco drożej,
@czerpa: sklepy są ale montują u wszystkich te same ekipy amatorów (i to sami się tą ilością obsługiwanych salonów sprzedaży chwalą). Ja brałem wszystko w jednym salonie - do drzwi przyjechała inna ekipa, do podłogi inna, listwy kładła trzecia. Jedni narzekali na pracę drugich, a każdy #!$%@?ł i tak swoje bo miejscami jest to niedopasowane ze sobą.

Więc teraz brałbym swoich zaufanych fachowców, którzy wszystko zamontują porządnie. Ew taki salon, gdzie
@czerpa panele kładę sam, z drzwiami ciągle niewiadomo, za wstawienie 8 kompletów skrzydło/ościeżnica wyjdzie sporo (nawet przy 8% vat), więc pewnie kupię 2 zestawy do montażu i też sam zrobię ( ͡º ͜ʖ͡º)