Wpis z mikrobloga

Hej, mam pytanie odnośnie Seata Leona I 1.6 Sigano 2000r. bo zamierzam kupić. Generalnie auto ma 210k przebiegu, jest w benzynie, nie wyglada ani źle ani nic za bardzo z nim nie jest, pełna elektryka. Pytanie brzmi.
-czy warto kupować go za 4-4.5k?
-na co zwracać uwagę podczas kupna?
- czy to jakoś jeździ i czy się bardzo psuje?
-czy te silniki są okej?
Pierwsze auto wiec zrozumcie
#seat #motoryzacja #auto #carboners #pytanie #pytaniedoeksperta
M1KNG - Hej, mam pytanie odnośnie Seata Leona I 1.6 Sigano 2000r. bo zamierzam kupić....

źródło: comment_2jcdALkgFu6yr0PkJJtdwBkBnNuIfuyZ.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
@M1KNG@m1kng to dzwoń do sprzedającego lub pokaż zdjęcie silnika. Miałem golfa 4 z tym silnikiem 16v i nigdy więcej, czujnik ciągle się sypią, obroty falują, nie szło go ogarnąć.
Z kolei 1.6 8v 102KM jest to najlepszy silnik do gazu, polecany na wielu, wielu stronach. Egzemplarze z fabryczną instalacją robią po 500kkm bez remontu.
  • Odpowiedz
  • 0
@WGarbusT: @icanthelpthat: ogólnie to jest tak ze auto z Niemiec teraz sprowadzone świeżo, znajomy sprowadził. Auto ma niby tak na dokumentach ze w 2012 ileś tam przebiegu, w 2015 ileś tam i do teraz jest 219k dokładnie
Pojemność 1595 1.6 Inline engine
Seat Leon signo tyle mam dokładnego info
  • Odpowiedz
@M1KNG: nie wazne czy 8v czy 16v, to pancerna konstrukcja, mialem, polecam pod katem niezawodnosci, choc zbyt dynamiczne to to nie jest, zeby przyspieszalo musisz go na obroty wkrecac ogolnie bardzo polecam ten model, o wiele przyjemniejszy niz golf 4, jedynie to co powiedzial @Mam_beznadziejne_zarty jest wada konstrukcyjna uszczelek drzwi i woda sie po deszczu wlewa do srodka pod przednie fotele
  • Odpowiedz