Wpis z mikrobloga

@dinn a mógłbyś mi opisać jak trzymać kij backhandem i jak to w ogóle robić na padzie? Kiedy jest odpowiedni moment na to żeby coś naciskać? W tym tutorialu w grze jest tylko naciskanie krzyżyka w odpowiednim momencie.
@dinn niestety mam ps4 :/ Gram na ustawieniach hybrid bo tych skill stick kompletnie nie ogarniam, wydają się strasznie nieintuicyjne. Warto się przestawić? Spróbuję jutro skorzystać z twojej rady i zobaczę jak wyjdzie w praktyce.
@Igielny: To rozszerzone papier-nożyce-kamień, tyle że więcej jest kombinacji i dochodzi również skill zawodnika i trochę losowości. Obraz wart więcej niz 1000 słów więc linkuje odrazu do wideo :) Polecam również ten, gdy już wiesz co ale chcesz wiedzieć czy i kiedy: https://www.youtube.com/watch?v=gORrpagMfMQ
Oba co wrzuciłem są dla starszych wersji ale większość jest podobna nadal, w 19 beta nie zauważyłem jakichś różnic większych.
Polecam resztę filmików gości których podrzuciłem, bo tutorial
alienv - @Igielny: To rozszerzone papier-nożyce-kamień, tyle że więcej jest kombinacj...
@Igielny: Tutaj masz film z nhl19 i rozpiskę z tabelą co i jak. Tak jak @alienv napisał, to takie rozszerzone papier-nożyce-kamień. Ogólnie polecam cały kanał, jeżeli chodzi o tutoriale. Training Camp myślę, że przerobiłeś? Tam jest też dużo wyjaśnione.
vtk - @Igielny: Tutaj masz film z nhl19 i rozpiskę z tabelą co i jak. Tak jak @alienv...
@vtk w training camp nie ma tego tak rozbudowanego, chyba że ja czegoś nie zauważyłem. Faceoffy są tylko że trzeba wbić się w timing naciskając x, albo ze strzałką do góry.
@dinn
@alienv
@vtk

Dzięki za pomoc, w końcu zacząłem coś wygrywać w buliku. Natomiast teraz mam inny problem - mianowicie gram przyzwoicie, akcje się dosyć kleją, ale nic nie potrafię wsadzić do bramki. Często mam przewagę w meczu, ale rywal strzela gole, a ja nie potrafię trafić. Korzystam z obu strzałów, ale jak coś wejdzie to bardziej na zasadzie jakiegoś cudu niż to że tak zamierzałem. Jakieś porady? ( ͡º ͜
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Igielny: jest taka zasada która się często powtarza : jeśli nie wiesz co zrobić, strzelaj. Teraz paradoksalnie próbuj strzelać mniej ( ͡° ͜ʖ ͡°) bramkarze łapią bardzo dużo zwykłych strzałów, więc z grubsza bardziej opłaca się popracować nad sytuacją bramkowa niż oddawać krążek. Pokazuje to chociażby jedna ze statystyk : time on attack, jesli dobrze pamiętam. Jak masz dużo strzałów a ilość sekund jest relatywnie mniejsza to
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Igielny: nie ma sprawy, powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak już zakupie 19 to możemy pograć meczyk, pro nie jestem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kamera bodajże zone, w każdym razie ta najbardziej z góry. Długo też grałem na dynamic high. True broadcast to chyba za duży hardcore dla mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) chociaż widziałem kilka osob które ja