Wpis z mikrobloga

#starwars #theriseofskywalker
okaze sie, ze imperator zyje, rey to shmi i zachodzi w ciaze z anakinem (w sensie nosi go w bebzolu), kaylo ren zmienia imie na obi wan (dlatego na starosc kaze nazywac sie Benem, z sentymentu do pierwszego imienia i z tego samego powodu w new hope daje sie zabic synowi dawnej rywalki) i nie bedzie juz nowych filmow bo akcja filmow toczy sie w petli czasowej i temat zostal wyczerpany xD
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nawet najbardziej naciągane, ale istnieje cokolwiek? xd

@Sig_mar: ja mam dobre wyjaśnienie: lenistwo Disneya. Choć też uważam star wars ogólnie za uniwersum z difolta nie mające takiej głębi fabularnej jak np Star Trek
  • Odpowiedz
@Static5: Tak w skrócie, to dwa czynniki - pierwszy to bunt Żelaznych Ludzi w czasie Mrocznej Ery Technologii(już sama nazwa tej epoki przez Imperialnych uczonych wiele wskazuje na ich podejście do rozwoju technologii xd). Ot, AI się zbuntowało przeciw ich twórcom i była wojna której wynikiem był spadek zaufania do jako-takiej technologii a raczej jej szybkim rozwojem oraz zakazanie AI. Drugim czynnikiem była Herezja Horusa i rozpoczęty po niej fanatyzm
  • Odpowiedz
@Static5: O kurde, to widzę że piszemy o innych Warhammerach - myślałem że chodzi Ci o 40k xD a co do Fantasy Battle to sam do końca nie wiem czy tam można o jakimkolwiek rozwoju pisać - niby takie Imperium jest na poziomie renesansu, a przy pomocy krasnoludów mają czołgi i śmigłowce także...typowe fantasy xD
  • Odpowiedz
@Sig_mar: No sam widzisz, ja jestem upośledzony jeśli chodzi o te uniwersa WH XD Myślałem że to się oddziela jakoś że to Fantasy się pisze zwykłe WH, a to o którym piszesz to WH:40K
  • Odpowiedz