Aktywne Wpisy

szcz33pan +3023
Przedwczoraj RPP pozostawiła stopy na niezmienionym poziomie 5,75% a dziś jest ważny odczyt. A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
31.05.2023 - cena 38,80 zł
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
31.05.2023 - cena 38,80 zł
źródło: kebab
Pobierz
Ukrofilek +119
Co k---a? XD Bojać się? STOJAĆ? Xd
źródło: temp_file8454727890402498456
Pobierz

Być wykopkiem, pojechać do Łodzi i nie zobaczyć Bałuty to chyba coś nie tak, prawda? Jest jakaś trasa wycieczkowa po tej obdrapanej dzielnicy? W sensie nie turystyczne zagony, tylko miejsca "z klimatem", najgorsze dziury, murale i kibolskie zaloty na ścianach dwóch zwaśnionych drużyn (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#lodz #baluty #podroze #podrozujzwykopem
źródło: comment_Z38WiHeVLtxx1HJwfR9Wa0yW5FszOiEi.jpg
Pobierzźródło: comment_uA80vsdr6SqKykV1L0cybN23Ve4SeDTc.jpg
PobierzTyle patoli nie spotkasz nigdzie indziej. Tam nawet smierdzi zulem jak przejezdzasz na rowerze wsrod obdrapanych kamienic, ktore nic sie nie zmienily od 70 lat. A nie przepraszam zmienily sie - niektore sie tylko zawalily
źródło: comment_aAY9C5HAmrBjns2YbOjtGJPfFoeCbCWd.jpg
PobierzPolecam też ciekawostki dalej na północny wschód, np. masz cukiernię z adresem Krawiecka 20 (przy okazji - niezłe pączki), przy czym ulica Krawiecka jest gdzie indziej, przy rzeczonej cukierni ostał się jej tylko kawałek bo została przecięta socrealistycznymi blokami. W tamtych okolicach często przeplata się przedwojenny układ ulic, bloków i innych elementów architektury (kapliczka
źródło: comment_5TKwRblJa3Ut2Cz1dRdLYno0Ioc16WP9.jpg
Pobierz@kapuczina_corki_somsiada: jak chcesz zobaczyć true Bałuty to zrób sobie spacer:
- Limanowskiego od Sierakowskiego w kierunku Bałuckiego Rynku i zajrzyj w boczne uliczki typu Piwna, Rybna
- Wojska Polskiego od Placu Koscielnego do Marynarskiej
- Organizacji
Ja wiem, że Łódź się zmienia, ale jak ktoś chce zobaczyć prawdziwe Bałuty, które kojarzą mu się z Internetu to sorry, ale nie zakłamujmy rzeczywistości. Miejscówki które wymieniłem wciąż wyglądają jak po wojnie plus totalny syf. Wiem, ze w innych miastach są też gorsze dzielnice, np.
Ps. Najwięcej mieszkańców na Balutach ma osiedle Teofilów-Woelkopolska a nie Radgoszcz, więc