Aktywne Wpisy
Kordianyt +1
Hej posiadam laptop ze zintegrowaną karta graficzna, szukam nowej gry do pociupania. Chodzi mi o stare strategie oraz żeby była w PL/DE. Co byście polecili? Grałem już:
-Empire Earth wszystkie czesci
-Age of Empire wszystkie części
-Red Alert 2
-Polanie 2
-Hirolsy 3-7
-Dungeon Keeper 1-2
-Anno 1404
-Wszystkie Twierdze
-Two Points Hospital
-Red Alert 1 i 2
Oraz rozne Tycoony
Zastanawiałem się nad Settlersami oraz Zeus&Posejdon (ale nie mogę znaleźć wersji
-Empire Earth wszystkie czesci
-Age of Empire wszystkie części
-Red Alert 2
-Polanie 2
-Hirolsy 3-7
-Dungeon Keeper 1-2
-Anno 1404
-Wszystkie Twierdze
-Two Points Hospital
-Red Alert 1 i 2
Oraz rozne Tycoony
Zastanawiałem się nad Settlersami oraz Zeus&Posejdon (ale nie mogę znaleźć wersji
frugASS +57
xddddddd
#katolicyzm #religia #mirkomodlitwa
#mikromodlitwa
Uprawiam seks z partnerką, nie mamy jeszcze ślubu. Jesteśmy razem od lat. Do tej pory zawsze przyjmowałem komunię świętą, mimo grzechu, którego się dopuszczam. Byłem przekonany, że jest to dopuszczalne, ponieważ nie grzeszę w złej intencji. Otóż dowiedziałem się jakiś czas temu, że mimo, iż kapłani nakłaniają do brania komunii nawet będąc grzesznikiem, to według niektórych jest to swietokradztwo
Ważne jest też dla mnie to, że do kościoła chodzę z rodziną, nie chcę im mówić dlaczego nie biorę komunii, a chodzić do spowiedzi żeby "móc" wziąć komunie, a potem znów zgrzeszyc - czy to ma sens?
Post na poważnie. Nie chcę rezygnować z komunii.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
@Pitaq: I mamy w to wierzyć bo ty tak mówisz xD?
Wykop uczy, wykop bawi. "Grzeszenie w dobrej intencji" to dość zabawna koncepcja.
taki wygląd polskich katoli xD co dalej, "komunia to tylko symbol"???
@HiddenKorean: Dowód anegdotyczny jest gówno warty synku
@Pitaq: Temu akurat nie zaprzeczam
@Pitaq: Nikt mi się nie śmieje w twarz ᶘᵒᴥᵒᶅ
Do Eucharystii przystapic można jedynie znajdując się w stanie laski uswiecajacej. Seks przedmalzensji jej pozbawia.
Możesz zarzucic jakiś artykulami odnośnie zachęcanoa do przystepowania do Komunii gdy się robić tego nie powinno?
Nie pomyliłeś sobie może z tym, że vEuxharyatia gładzi grzechy powszednie?
A powód braku Komunii? nie jestem w stanie
W KK grzech to grzech. Nie na tu miejsca na "uwazam, że to nie grzech"...
Chyba, że ktoś wierzy po swojemu, ale wtedy na co komu sakramenty katolickie...
Oni dziesiatki razy slyszeli przeozne rzeczy. Spowiedz ms znaczenie dla duszy penitenta. To, czy będzie to dobra spowiedz, czy zła, będzie mieć wpkyw na niego.
Jeżeli ktoś chce wierzyć i być członkiem wyznania. , to to nie ma miejsca na nieustanna zmiane zasad, bo coś komus nie pasuje. Bo zawsze komuś coś nie będzie pasowac. Kościół wyznacza pewne zasady i ścieżkę postepowania.