Wpis z mikrobloga

@lronman: Z ciekawości - co Tobą kierowało, że tylko automat? Bo sam jestem zwolennikiem automatów, ale dla zdrowej osoby nauka manuala to serio 30 minut, więc chyba warto nawet jak ma się 3 razy w życiu przydać.
  • Odpowiedz
@Neoplan przyjemnosc z jazdy automatem, pamietaj ze manual mozna zrobic zawsze akurat u mnie w rodzinie same automaty. Kurs to była czysta przyjemnosc.
  • Odpowiedz
@lronman: A jak będziecie jechać na wakacje ze znajomymi i kolega będzie miał większe i wygodniejsze auto, ale manual? ;) Nie będziesz się czuł bezużytecznie że nie możecie się zmienić w trasie? ;)
  • Odpowiedz
Czy Warto robić #prawojazdy tylko na automatyczna skrzynie biegów?

@DoWhatYouWantButThinkAboutTheOmen: nikt nie umie tutaj z was czytać ze zrozumieniem?
@Zerodutch: @Salty_donut: @923y4uyhfds89yf89asyhfp2bqf4fu: NIE WARTO robić prawka na same automaty. Warto zrobić normalne prawo jazdy nawet jak się nie ma auta. Prawko na same automaty, szczególnie w Polsce to w sumie prawie bezwartościowy papier jesli przyjdzie nam jechać czyimś autem.

Niepełnosprawność here I z manualem dużo #!$%@?( ͡°
  • Odpowiedz
Poza tym nie widzę żadnych zalet manuala w stosunku do automatu z łopatkam

@DoWhatYouWantButThinkAboutTheOmen: sam mam automat z łopatkami i jest to zwyczajnie wygodniejsze i fajniejsze rozwiązanie niż manual, ale chodzi o to, ze na takim prawku nie pojeździsz czyimś samochodem jak będziesz musiał i będzie to manual. Wszystko zależy od Twojej sytuacji, czy w ogóle masz takie potrzeby. Jeśli uważasz, że będziesz jeździł tylko swoim to rób na automat i
  • Odpowiedz
@Neoplan nie musisz miec godzin, po co mi kursy skoro od 3 lat jezdze jako prawowity kierowca ( ͡º ͜ʖ͡º). To jest zabawna sytuacja w sumie. Bardzo zabawna. Bo przeciez ja tego egzaminu moge nie zdac prawda? No otoz moge i co wtedy? Wtedy po nie zdanym egzaminie na prawo jazdy wsiadam w samochod i wracam do domu. Paradoks? Troche Ale i smiesznie troche.
  • Odpowiedz
@lronman: Tak właśnie moja córka zrobiła niedawno. #!$%@?ła egzamin na E do B bo egzaminator z dupy wymyślił że wymusiła pierwszeństwo no i wróciła do domu samochodem. A przecież oblała teoretycznie bez związku z tą przyczepą. :D
  • Odpowiedz
@Neoplan: no widzisz, dlatego ja nie jestem zwolennikiem jakiegoś oddzielania automat/manual niby to ma wpływać na bezpieczeństwo na drodze. Ale gdzie tu logika? Osoby robiące na automat potrzebują 3-5 dni pojedzic manualem pomachać biegami ogarnąć obroty, sprzęgło i mają opanowane. Ale oczywiście państwo opiekuńcze musi mieć na wszystko wpływ. Masa osób nie potrafi jeździć w nocy, masa... i czy robimy prawo jazdy które pozwala jeździć niektóym tylko w dzień? No nie,
  • Odpowiedz