Wpis z mikrobloga

@einz: heh, no ale na serio, prosty plugin przy mojej scenie testowej - ten maxowy właściwie nie wyrabia bo ma jakieś 0,5 fps.. natomiast właśnie coś pozmieniałem jeszcze i otrzymałem 50 fps przy ponad 700 tys poligonów, czyli moja wersja jest 100 razy szybsza.. serio na spokojnie mogliby cześć kodu zoptymalizować, mogę im przesłać mój ;p
@ZawzietyRobaczek: Autodesk nic nie musi robić, są monopolistami. Mają tak nieudolny dev, że gdyby chcieli coś naprawić to zepsują milion innych rzeczy. Później 20 Service Packów, które robią bugi gorsze niż to co naprawiły. Oni wiedzą, że mało kogo stać w firmach na zmianę softu a jedyną alternatywą na szybką i mało bolesną przesiadkę jest.... Maya, kolejny niedorobiony soft z masą bugów. Jakkolwiek Maya jest o lata świetlne lepiej rozwijana niż
@Surgeon: odkąd pojawił się tyFlow, trochę się zmieni, bo można nim zrobić praktycznie wszystko, Tyson Ibele (jego twórca a wczesniej twórca Particle Flow przejęty i nierozwijany przez 3ds maxa) zrobił dla maxa więcej niz autodesk przez ostatnie 5 lat..
@Surgeon: ogólnie nie mam co narzekać - używam Corona Render do renderingu i jestem zadowolony z szybkości i tak jak juz mowilem za pomoca tyFlow mozna zrobić niemal wszystko, no i sa dodatkowe pluginy.. haha no właśnie.. bez tego max by lezał i kwiczał.. co do 2020 to fakt mało nie parsknałem śmiechem.. ale zauwazylem ze w ciagu roku wydaja 2-3 extension paki ktore nieraz duzo dodaja, wiec moze jakies lepsze
@Surgeon: natomiast diwi mnie, że nie poprawiają wydajnosci starszych pluginów, których kody nie zmieniają sie niekiedy od 93 roku (poza jakimis dodatkami zebyt dzialaly w nowszysch wersjach) :) bo mozna sobie poprzegladać pliki źródłowe