Wpis z mikrobloga

#elektronika #pcb #arduino
Potrzebuję zamówić po około 5 sztuk takiego projektu PCB w różnych wersjach (ze 3 różne) - różni się głównie zastosowanym układem GPS. Ktoś zna jakąś firmę, która wykona mi takie PCB a koszty nie przyprawią o ból głowy? Mam na myśli do 10 zł/PCB.
Wymiary projektu 12x15 mm.
SweetDreams - #elektronika #pcb #arduino 
Potrzebuję zamówić po około 5 sztuk takieg...

źródło: comment_YaK4mgveHxcBIEhS9tnLl74oVDN62pnC.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SweetDreams: Nawet na tym JLCPCB możesz sobie jedną płytkę 10x10cm podzielić na mniejsze (chociaż nie wiem czy to działa z tymi niestandardowymi otworami), więc da się upchać sporo. Myślę że do takich produktów jak ten z linku zamawiają z góry tysiące jak nie dziesiątki tysięcy takich płytek więc wtedy ta cena nie jest aż tak dotkliwa, ale to tylko moje domysły
  • Odpowiedz
@SweetDreams: Sprawdź Chińczyków na pcbshopper.com i zobacz, który życzy sobie najmniej za takie bajery. Albo jeśli masz żyłkę ryzykanta zrób sobie 10 paneli 10x10 takich płytek, raczej ze sporymi przelotkami i spróbuj sam pociąć jakimś dremelem.
  • Odpowiedz
@sredni_szu: niestety pcbshopper można o kant... 4 na 5 projektów ceny i tak nie są nawet zbieżne z rzeczywistością.
Niestety - spore u mnie kończą się na 0,6 mm bo na więcej nie pozwoli projekt ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@SweetDreams: A może jakaś polska firma byłaby gotowa ci to tanio wyciąć laserem czy jakimś precyzyjnym frezem? Jak będziesz miał 10 formatek po, powiedzmy, 48 płytek (6*8 plus ramka) to wystarczy ci uzysk na poziomie 10 procent.
  • Odpowiedz