Aktywne Wpisy
jestemtunew +363
wieszjo +5
[I tura] ROZPOCZYNAMY OFICIALNE WYBORY NA REPREZENTANTA WYKOPU NA GALI BITA ŚMIETANKA! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- - -
Wygra wykopek który uzyska min 50% głosów, jeśli w I turze nikt nie osiągnie takiego wyniku do II tury awansuje 2 wykopków z najlepszym wynikiem.
- - -
KRÓTKI OPIS KANDYDATÓW
1. @Teemcio - 22 lata, 181 cm, 101 kg, głównie siłownia i rzadko rekreacyjny boks
2. @quaz2020 -
- - -
Wygra wykopek który uzyska min 50% głosów, jeśli w I turze nikt nie osiągnie takiego wyniku do II tury awansuje 2 wykopków z najlepszym wynikiem.
- - -
KRÓTKI OPIS KANDYDATÓW
1. @Teemcio - 22 lata, 181 cm, 101 kg, głównie siłownia i rzadko rekreacyjny boks
2. @quaz2020 -
Który wykopek ma walczyć jako reprezentant wykopu na Bitej Śmietance?
- 1. @Teemcio 10.0% (22)
- 2. @quaz2020 1.4% (3)
- 3. @odyn88 42.7% (94)
- 4. @LewitujacyBanan 3.2% (7)
- 5. @meowUwU 4.1% (9)
- 6. @BezbronnyZydek 10.0% (22)
- 7. @heatblast1221 20.5% (45)
- 8. @jacob77 8.2% (18)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
1. Poszedł kolejny update. Prócz kilku zmian tekstów, najważniejszym jest to, że przy logu statusów rowerów zapisuję też miasto. Dzięki temu system lepiej liczy ilość rowerów dostępnych w konkretnym mieście w historii. Po uwidocznieniu historii indywidualnych rowerów okazało się, że rowery od Redy po Gdańsk sobie całkiem swobodnie zasuwają w te i nazad między miastami i trzeba było to uwzględnić.
2. MevoWatchdog własnie stał się oprogramowaniem open-source na licencji GNU. Wyszedłem z założenia że ja nie mam nic do ukrycia, w przeciwieństwie do #mevo
No i może ktoś będzie chciał wprowadzić drobne poprawki na backendzie lub frontendzie (np rozszerzyć mapkę na stronie roweru). Projekt w wersji developerskiej jest spójną paczką opartą o dockera. Do uruchomienia potrzebny jest tylko docker, docker-compose i przeczytanie pliku README.md
https://github.com/McOffsky/MevoWatchdog
3. Liczba mieszkańców Gdańska zwiększyła się wczoraj o małą qwarqq'ównę :) To jest dodatkowy powód otwarcia źródła mevowatchdog'a, mogę mieć mniej czasu na rozwój tego narzędzia jeśli zajdzie taka potrzeba.
#mevo #mevowatchdog #gdansk #trojmiasto
@qwarqq: doszły mnie ploty, że układy do rowerów były montowane w lutym
Gratulacje !!!
Twoja strona jest super, wielki szacun dla Ciebie
rozważył bym dodanie
- informacji kiedy rower przybył i opuścił dane miejsce postojowe, i podać czas pobytu w danym miejscu
- możliwość rozszerzenia przedziału czasowego dla zdarzeń dla danego roweru (miejsca postoju, naładowanie baterii, log roweru)
- dokąd rowery się rozjechały/przyjechały
pkt 1. myślałem nad tym, bo faktycznie mapa vs wykres baterii wygląda często dziwnie.
Dodatkowo muszę sprawdzić czy dobrze liczę ilość dostępnych rowerów w historii, te wykresy widoczności / dostępności są dziwnie zbliżone.
pkt 2. jest częściowo, tylko inputa muszę dodać. dodaj w URL ?hours=48 i masz dane z dwóch dni.
pkt 3. Nie rozumiem, wyjaśnij dokładniej o co ci chodzi. Czy to nie jest w sumie zawarte w mapie?
@qwarqq:
odnośnie punktu 3. chodzi o to, żeby móc wybrać oficjalny przystanek, i sprawdzić skąd rowery przyjechały, czyli żeby była możliwość zobaczenia z jakich zakątków miasta przyjechali ludzie np. pod OBC, oraz a po przełączeniu opcji zobaczyć gdzie się rozjechali z danego punktu.