Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jesteśmy razem od ponad roku, oboje lv 22, byliśmy już w dłuższych związkach, jednak jesteśmy swoimi pierwszymi partnerami seksualnymi, czasami uprawiamy seks, ale mam już tego dość. Za każdym razem panika gdy tylko okres spóźni się o 1 dzień. Nie bierze żadnych hormonów, cykl ma prawie zawsze spóźniony o tydzień-dwa. Połowę dnia suszy mi głowę o tym że ona nie chce dziecka, bo plany, itd.. uznałem że nie chcę już nawet tego seksu tylko żeby mieć spokój w głowie. Ale to nie jest rozwiązanie długofalowe. Czasami tak traci rozum, że odbija wszystkie logiczne argumenty. Nie mogę przemówić jej do rozsądku a wszystko serio było bezpieczne. Może przy pierwszych dwóch takich wydarzeniach sie stresowalem - teraz wiem że niepotrzebnie. Tylko co mamy zrobić? Czuje że bardzo nas ten brak kontaktu od siebie oddali...
#seks #zwiazki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@AnonimoweMirkoWyznania: Jej argumenty zamieniaj w żart. To ją rozluźni, sprawi że sama nabierze dystansu. Zapewniaj że cokolwiek by się nie stało to jej pomożesz i nie będzie z tym sama. Miałam podobnie ale po jakimś dłuższym czasie samo przeszlo. Tak jest szczególnie właśnie kiedy się zaczęło współżycie, na początku zawsze się świruje. Z czasem poznaje się swoje ciało i nabiera innego podejścia. Mi bardzo pomogło wsparcie niebieskiego i teraz jak
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: niech się obserwuje.
Będzie wiedziala, czy jest szansa na ciaze, czy okres spoznia się z innego powodu.
Tylko, że chwile potrwa zanim nauczy się metody, ale pomocniczo możecie próbować, będzie wtedy spokojniejsza może.

A świadomość własnego ciała się jej na pewno przyda i tak.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Dziewczyna ma dopiero 22 lata i uprawia seks regularnie dopiero przez około rok. Jest młoda i niedoświadczona, nie dziwią mnie jej obawy. Ale dziwi mnie brak chęci poszerzania wiedzy i - przede wszystkim - zerowa wiedza o swoim własnym organizmie! To jest dopiero niedojrzałe. Jak można brać się za seks i nie ogarniać przy tym własnego cyklu?! IMO, skandaliczne i nie dziwię się, że masz dość tej paniki.

Nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jak jej się spóźnia regularnie co 1-2 tygodnie okres, to może warto by pójść do ginekologa i przy okazji rozpocząć terapie hormonalną? Takie obawy są jak najbardziej normalne. Postaraj się być tym, który ma głowę na karku i nie wpada w paranoję. Dziewczynie trzeba dać trochę wsparcia i zrozumienia. Nie zniechęcaj się, powinno jej przejść.
A przy okazji, profilaktycznie, może zrobić badania hormonalne, gdyż takie spóźnianie się okresu (
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Zainwestujcie w spirale. I nie sluchajcie bredni z neta o jej szkodliwości. Teraz spiralki sa aplikowane juz nastolatkom i sprawdzają sie super. 3-5 lat działania i zero stresu. mozna wyjac tez w kazdej chwili. A co najlepsze żadnego szkodliwego wpływu hormonów na organizm. Pomyslcie o tym ;)
  • Odpowiedz
OP: @proreshq używamy prezerwatyw, ona myśli że preejakulat rozpuścił (?) Lateks i zaszła w ciążę. Generalnie To potrafi wszystko wymyślić żeby sie bardziej martwić. A cykl ma nieregularny od zawsze z powodów problemów zdrowotnych

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}

• Odpowiedz