Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do #benzodiazepiny . Co sprawiło, że zaczęliście ćpać benzo? Wiem co kieruje ludźmi, że sięgają po dragi, bo mi też nie są obce substancje z różnych grup, ale właśnie oprócz benzo. Po prostu nie umiem znaleźć powodu dla którego miałbym się ładować w takie bagno przy takim dostępie do informacji oraz takim wyborze dostępnych środków psychoaktywnych jak obecnie. Jedyne co mi przychodzi na myśl to chęć skończenia ze sobą, a właściwie rozpaczliwego zwrócenia uwagi, bo na śmierć są szybsze sposoby... Nie traktujcie proszę tego jako atak, raczej próbę zrozumienia.
#narkotykizawszespoko
  • 12
  • Odpowiedz
@occu: pierwszy raz benzo zjadłem rekreacyjnie kiedy nie miałem pojęcia, że to aż tak uzależnia. wyszła spontan akcja. no i spróbowałem dwa razy, uznałem że #!$%@? faza i ja się nie bawię. jak teraz patrzę na ludzi z naszego tagu to dużo szczęścia miałem. niesamowite że ludzie życia sobie bez tego nie wyobrażają
  • Odpowiedz
@occu: jak masz fobie społeczną albo masz autyzm w sytuacjach społecznych to taka alpra działa jak kokaina. Lęki znikają i możesz normalnie sie zachowywać i nie czujesz dyskomfortu.
Jak ktoś jest normikiem to mu taka alpra daje tylko zmułe i chęć do spania
  • Odpowiedz
@kuba-jikj wiem, świrowałem
dla osoby z lękami to złoty środek i #!$%@? psychiczne niemal gwarantowane
Zresztą sam byłem i poniekąd dalej jestem uzależniony od wszelkich gabaergików.
  • Odpowiedz
@qE1e gabapentyna i pregabalina to kompletnie inna bajka. Chodziło mi o benzo i alkohol.
Nawet nie wiem czy samobójstwo z użyciem samego benzo jest wykonalne, o ile ktoś nie #!$%@? czegoś głupiego jak wywrotka na schodach i zderzenie łbem z podłogą na nieświadomce, o depresję oddechową po samym benzo niezwykle ciężko.

A i nawet traktowanie benzo jako skutecznego leku przeciwlękowego tak czy siak prowadzi do tolerancji etc, no chyba, że ktoś
  • Odpowiedz
@occu: w sumie to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie zadane w 1 poście.

Nawet nie wiem czy samobójstwo z użyciem samego benzo jest wykonalne.

Jest ale bardzo trudne, tzn zależy od benzo ale mówię o alprze.

Tak czy inaczej uważam, ze benzo tak uzależnia z jednego powodu, jeśli masz lęki a po nim czujesz się W KOŃCU normalnie to nie dziwne, ze chcesz wracać do tego stanu. Do tego dochodzi
  • Odpowiedz
@Jakis_Leszek
Hmm, tak często, aby nie doprowadzałoby to do wzrostu jakiejkolwiek tolerancji imo.
Zresztą odpowiedzialność i lęki czy jakiekolwiek inne deficyty w mózgu, które uniemożliwiają życie to zbytnio w parze nie idą.
  • Odpowiedz
@occu: No w sumie, a drugiej strony tez sporo zależy od osoby. Jeden będzie się kontrolował i bal ze tolerka poleci a drugi będzie żarł garściami i będzie mu z tym dobrze, do czasuXD
  • Odpowiedz