Aktywne Wpisy
kimunyest95 +237
Znajomi dziewczyny organizują sobie road trip przez Europę (para) i oczywiście rozowa przychodzi do mnie, pyta się czy mogą u nas pobyć kilka dni. Ja już nauczony po wizytach jej koleżanek|siostry powiedziałem, że nasze mieszkanie to nie hotel i jak wybierają się na taką eskapadę i MUSZĄ do nas przyjechać, to ich parę euro na hotel nie zbawi i możemy z nimi pochodzić po mieście czy wyskoczyć na drinka - no i
Lewusx +40
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
W lidlu tydzień hiszpański więc ofc szaleję z chorizo ( które okazuje się mieć pięć razy gorszy skład niż to dostępne ciągle w Tesco XD).
Dobrze, że chociaż smakuje tak jak powinno i w szakszuce się świetnie sprawdza! :)
Na dwie porcje:
100g chorizo
4 jajka
Puszka pomidorów
100g cebuli
110g papryki
3 ząbki czosnku
70g masła
Szczypiorek lub kolendra
Sól, pieprz, ostra papryka, kumin
Chorizo pokroić w plasterki i podsmażyć, dodać masło i posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć do miękkości. Zalać pomidorami, przyprawić i lekko zredukować.
Zrobić zagłębienia na jajka, wbić i smażyć na wolnym ogniu. Jak białko będzie prawie ścięte przykryć pokrywką na 2-3 minuty. Gotowe posypać zieleniną i genialne śniadanie zrobione :)
MAKRO: 1259kcal 56B 105T 23W
PORCJA [1/2]: 629kcal 28B 52T 11W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
dzien dobry
@efceka eee tam, szakszuka jest mega sycąca
@chixi: a kiedyś był idealny, serio xD Auchan ma z dobrym składem w stałej ofercie.