Wpis z mikrobloga

Mirki, czy jak kupię nową kartę sim to będę mógł ją wsadzić do telefonu i sprawdzić zasięg sieci i wgl jak działa internet? czy niestety żeby to uczynić będę musiał pierw ją zarejestrować?

• 11
@Willy666: bo chcę tylko sprawdzić jak działa sieć? nie chce rejestrować nowego numeru, a jakby zasieg okazał się zadowalający to bym przeniósł swój aktualny i tyle.
@belzeb: Witam. Masz możliwość weryfikacji funkcjonalności sieci w wybranych miejscowościach, korzystając z mapy zasięgu: www.plus.pl/mapa-zasiegu Jeżeli zdecydujesz się na przeniesienie numeru, zapraszam do kontaktu. Opiszę procedury.
@archi3: No właśnie nie do końca, po nowej ustawie chyba numery nie wracają do puli... Chyba, że się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu bo na necie nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@belzeb: nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale musiałam sprawdzić, jak będzie wyglądać zasięg T-Mobile u mnie, bo działałam na playu i ichnim roamingu. Wzięłam kartę bez rejestracji. Włożyłam do telefonu, dzwonić nie mogłam ale ilość pokazanych kresek mnie przekonała do internetu mobilnego od różowych. Bo to akurat widać.