Aktywne Wpisy
xyperxyper +73
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam

Konkretnyknur +92
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

void setup() {
Serial.begin(9600);
}
char cmd[100];
byte cmdIndex;
void exeCmd() {
if (cmd[0] == 's') {
unsigned int val = atof(cmd + 2);
analogWrite(5, val);
}
if (cmd[0] == 'd') {
unsigned int val1 = atof(cmd + 2);
analogWrite(6, val1);
}
if (cmd[0] == 'f') {
unsigned int val2 = atof(cmd + 2);
analogWrite(3, val2);
}
}
void loop() {
if (Serial.available() > 0)
{
char c = (char)Serial.read();
if (c == '\n') {
cmd[cmdIndex] = 0;
exeCmd();
cmdIndex = 0;
} else {
cmd[cmdIndex] = c;
if (cmdIndex < 99) cmdIndex++;
}
}
}
łączy się przez moduł #bluetooth i slajderami na apce ustawiam jasność (napięcie) ledów RGB, osobno dla każdego koloru
Wszystko działa ale problem mam z temperaturą arduino, grzeje się aż parzy jak dotykam :<, zasilane 5V
Pomijając pytanie, nie nie umiem programować, jakoś tak analitycznie wszystko sobie przerabiam z gotowców z neta XD
#pytanie #elektronika
Komentarz usunięty przez autora Wpisu