Aktywne Wpisy
Cześć,
chciałem podzielić się z Wami raportem finansowym mojej rodziny za lipiec. Od wielu lat prowadzę listę wydatków i przychodów, która pozwala mi kontrolować i zarządzać domowymi finansami.
Przychody w minionym miesiącu wyniosły
19 960,77 zł, natomiast koszty 9 312,43 zł.
Pozwoliło nam to oszczędzić 10 648,34 zł.
Przychody dzieliły się jak niżej:
-Moje wynagrodzenie: 13 801,58 zł
-Wynagrodzenie Żony: 5 599,20 zł
-Inne przychody: 500 zł (500 plus)
-Zwroty ubrań: 59,99
chciałem podzielić się z Wami raportem finansowym mojej rodziny za lipiec. Od wielu lat prowadzę listę wydatków i przychodów, która pozwala mi kontrolować i zarządzać domowymi finansami.
Przychody w minionym miesiącu wyniosły
19 960,77 zł, natomiast koszty 9 312,43 zł.
Pozwoliło nam to oszczędzić 10 648,34 zł.
Przychody dzieliły się jak niżej:
-Moje wynagrodzenie: 13 801,58 zł
-Wynagrodzenie Żony: 5 599,20 zł
-Inne przychody: 500 zł (500 plus)
-Zwroty ubrań: 59,99
IdillaMZ +11
Dzisiaj zaczynam oceniac zachowawcza, pozbawiona energii i inicjatywy prezydenture Bidena, coraz bardziej negatywnie.
Nie dokonala sie oczekiwana mobilizacja na zachodzie. Zachod majacy nieskonczone zasoby, zachowuje sie tak jakby wojny na Ukrainie nie bylo.
O zachodniej Europie juz nie mowie, ale USA z perspektywy czasu okazalo sie takim samym hamulcowym, ktory nie rozumie po co toczy sie wojna.
Gdyby zachod 1% gospodarek poswiecil na wojne, to juz mielibysmy pewnosc, ze Ukraina moglaby wypracowac
Nie dokonala sie oczekiwana mobilizacja na zachodzie. Zachod majacy nieskonczone zasoby, zachowuje sie tak jakby wojny na Ukrainie nie bylo.
O zachodniej Europie juz nie mowie, ale USA z perspektywy czasu okazalo sie takim samym hamulcowym, ktory nie rozumie po co toczy sie wojna.
Gdyby zachod 1% gospodarek poswiecil na wojne, to juz mielibysmy pewnosc, ze Ukraina moglaby wypracowac
W sam raz na Dzień Kobiet z życzeniami, żeby w przyszłości nie musiały walczyć o rzeczy, które im się poprostu należą.
#rozowepaski #ciekawostki #historia
Rys: Walczyć można bez rzucania kostką brukową.
@Sierkovitz: Do bycia niedyskryminowanym ze względu na płeć
A moze na tym etapie, że kobiety po prostu mają mniejszy ciąg do polityki, a ludzie głosują na tych kandydatów, którzy im najbardziej pasują, nie patrząc na płeć...? Eeeee nie, na pewno ten mityczny "patriarchat" własnoręcznie blokuje kobiety przed startem w politykę, no tak było.
PS. Uważam, że prawo wyborcze dla kobiet jest normalnością. Choć nie uważam, że każdy głos powinien być równy. Sam należę raczej do osób biedniejszych niż bogatszych, ale uważam, że osoba płacąca znacznie wyższe podatki powinna mieć więcej do powiedzenia
co im się takiego należy?
Komentarz usunięty przez moderatora
@Sierkovitz: To dowód na to, że kobiety nie interesują się polityką.
@Sierkovitz: Zgadza się. Zmieniam zdanie. To dowód na to, że kobiety generalnie nie nadają do uprawiania polityki.
Komentarz usunięty przez moderatora
edit: nvm, jakieś internetowe info mnie musiało w błąd wprowadzić
Kobiety i czarni dopieli swego, a my nadal jesteśmy, cywilizacja ma się dobrze, świat się nie kończy.
Tak samo jak z homoseksualizmem czy obchodzeniem od zabobonów dziś, dużo konserwatywnego #!$%@? na temat "upadku cywilizacji" , a skończy się jak w wyżej wymienionych i
@PilariousD: I jak to obecnie wygląda? Pokazać Ci zdjęcia z protestów
I dlaczego powielasz kłamstwa na temat mniejszych zarobków kobiet? Ogólnie zarabiają mniej bo trudnią się mniej odpowiedzialnymi i lżejszymi pracami. Bo tak im wygodnie.
Nie jest standardem sytuacja w której
Pomogę ci bo widzę że błądzisz. Wystarczy porównać ilość spraw dotyczących opieki nad dzieckiem wygranych przez mężczyzn i porównać do kobiet.
Nie dziękuj.