Wpis z mikrobloga

@KeepCalm @ScaRRyMaN No właśnie chociażby z takiego powodu że mandat dostanę na adres gdzie nie mieszkam, ani nikt z mojej rodziny i jak mam się dowiedzieć o tym mandacie? Słabo mieć w dowodzie rejestracyjnym nieprawidłowy adres
@kkarol93: Nigdzie nie dojdzie, to jest polecony więc do rąk własnych. Skoro Cię tam nie ma to będzie cofka. Olej to, skarbówka przypomni się przy rozliczaniu pita. Koszt 20-30zł więcej, ale masz spokój. Niech Oni Cię szukają, nie ty ich, Oni mają do Ciebie sprawę, to ich problem.
@kkarol93: będą patrzeć gdzie jesteś zameldowany jak będzie problem w dostarczeniu listu. Powiedzmy sobie szczerze to nie jest twój problem tylko urzędu. Auto jak jest na ciebie nie musisz już go przerejestrowywać jak się przeprowadzisz np z Poznania do Warszawy
@przeeemoooo masz gdzieś to napisane, że nie trzeba przerejestrowac? Bo ja wręcz przeciwnie czytałem, że jak się zmienia adres zamieszkania to trzeba zmienić adres w dowodzie plus ew blachy
@Pangia to nie tak ze moim marzeniem jest zapłacić ten mandat, tylko nie chciałbym mieć jakiś większych problemów z tego powodu że go nie zapłaciłem lub ze miałem adres w dowodzie, gdzie wcale nie mieszkam od kilku dni ( ͡º ͜ʖ͡º)
@kkarol93: Przede wszystkim to przyjdzie ci kwitek do wskazania sprawcy. Jak się okaże, że listy nie docierają do adresata, to nie będą dochodzić, gdzie ty teraz mieszkasz, aż tak im się to nie opłaca.