Wpis z mikrobloga

Tak więc udało mi się zainstalować apkę Revolut, zamówiłem darmową kartę tylko czy to tak ma być, że jak się wyloguję z apki i potem znowu zaloguję to za każdym razem oprócz kodu dostępu który sobie ustaliłem dla aplikacji to przychodzi też za pomocą sms 6 cyfrowy kod dostępu? #revolut
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Funs: Tak klikam wyloguj.
Potem normalnie chce się zalogować , klikam w ikonę aplikacji po czym przechodzi w ekran podaj swój numer telefonu, podaję , aplikacja prosi o kod pin aplikacji ustalony w procesie rejestracji , wpisuję po czym wymaga 6 cyfrowego kodu który przychodzi smsem i loguje się do aplikacji.
Nie wiem, może coś źle zrobiłem podczas procesu zakładania konta....
Weryfikację itd zrobiłem i przeszło niby pozytywnie.
  • Odpowiedz
@pollos: no to jak klikasz wyloguj to jest to normalne zachowanie. Appka po każdym odpaleniu będzie Ci po prostu pytać o hasło bez klikania w wyloguj
  • Odpowiedz
@Funs: No ok, zamknąłem aplikację bez wylogowania się i po ponownym wybudzeniu telefonu i kliknięciu w aplikację Revolut musiałem wpisać właśnie tylko PIN ustalony w procesie rejestracji.

Czyli docelowo nie trzeba się wylogowywać z apki bo i tak ma ona zabezpieczenie za każdym razem za pomocą pinu jeśli chce się jej użyć?
A przy pełnym wylogowaniu dla bezpieczeństwa używa numeru telefonu jako loginu i robi dodatkową weryfikację przy logowaniu za
  • Odpowiedz