Wpis z mikrobloga

@ZjadamChmury: też planuję się w takie coś pobawić, tylko jeden problem, temperatura u mnie w mieszkaniu - koło 24 stopni, nie za dużo?
Jak długo później można takie mięso przechowywać - powinno się w lodówce, czy nie?
@barto125: Wydaje mi sie ze wyzsza tepmeeratura sprawi ze mieso szybciej dojrzeje, od jakiegos znajomego slyszalem ze jego babcia jak robila takie dojrzewajace wedliny to wlasnie zostawiala w wyzszej temperaturze. Wiec takie mieso do jedzenia uzyskasz w 7 dni a im dluzej potrzymasz to bedzie bardziej suche (ja nastepne potrzymam jakies 14 dni)
@absinth: Ja uzywalem przepisu http://beszamel.se.pl/jak-zrobic/karkowka-dojrzewajaca-przepis-jak-zrobic-wedline-domowa-ze-schabu-karkowego,18170/
To naprawde tak proste do zrobienia ze sie dziwie ze wczesniej tego