Wpis z mikrobloga

Mały update po dzisiejszej gierce:
Wrzuciłem sobie znowu dyszkę. Poczytałem o pozycjach i rękach do 3-betowania. Wsiadłem na Spin&Go. Grałem po 1$, trzymałem się mniej więcej na tej stałej dyszce. Po kilku przegranych przytiltowałem, wszedłem na 3$. Wylosowało 18$. Udało mi się wyrzucić jednego gracza, ale zaczynałem w stosunku 2/3 do przeciwnika. All in A9 suited preflop, udało się wygrać. Aktualny stack: 24,5$ ;) Jutro lecimy dalej. Dzięki bardzo za pomoc @Zorganizowany_chaos
#poker #pokerstars
  • 11
@qaluhilak: Może dla ciebie to tylko kilka nędznych dolarów, ale dla mnie to godziny gry, w której się zakochałem. Ja nie gram dla hajsu, hajs to miły dodatek. @Zorganizowany_chaos: oczywiście że tak! Uważasz że powinienem śrubować to spin&go czy jednak starać się iść w te turnieje na mikrostawki? Pewnie się jeszcze przyda jakieś doświadczenie na ligę na żywo, bo póki co moje wyniki mnie nie zadowalają
@Zorganizowany_chaos: spin&go jest ciekawe pod robienie bankrollu. Gra się w 3 osoby, a wpisowe jest "spinowane". Tzn że można wygrać wielokrotność od X2 do x12000 chyba nawet. Na X2 zarabiają najwięcej bo bo właśnie po to żeby większe trafiać, a każdy wnosi po 1$, a do wygrania jest 2$. Gierki po około max 10 minut. Można fajnych skillsów się nauczyć typu kradniecie blindów
@Ratedpl: Tilt to najszybsza droga do przegrania kasy. Głównym powodem dla którego tiltujesz jest to iż twój bankroll jest za mały i po kilku przegranych zmniejszą się w zastraszającym tempie co wpływa bardzo negatywnie na twoją grę (w tym przypadku od razu idziesz na 3$ spiny co jest domeną początkujących i jeszcze szybszą drogą do porażki). Jeśli naprawdę kochasz tą grę to :

a) zastosuj się do bankroll manegementu :
-
@emes555: O super, najpierw sobie sprawdzę charty, już biorę je na warsztat. Co do zagrania na tilcie to domyślam się, że po prostu miałem fart z wygraną, bo drugi raz po prostu usram pieniądze. Co do bankroll managementu, super podpowiedź, akurat mam ROI około 100 na 0,25$ więc pnę się po 150 :) Filmiki o mindsecie sprawdzę jutro jak będę miał chwilę :) Wielkie dzięki za pomoc :)
@Ratedpl: Pamiętaj, że w spinach jest bardzo duża wariancja i wypada mieć jakieś 100-200 buyinów zakładając, że #!$%@? dane stawki żeby nie zbankrutować. Jak nie masz tyle to trzymaj się chociaż tych 30-50 wpisowych, graj 0.25$ i shotuj 1$. Na samym farcie z wyższych mnożników możesz długo nie pociągnąć i zaraz będziesz musiał kolejną dyszkę wpłacić.