Wpis z mikrobloga

@mojemacki: na LSA myślę, że da się to ogarnąć w pół godziny chociaż zależy jeszcze jaka kategoria okablowania bo nad cat 7e to się zejdzie dłużej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale jak cat5e/6e to na lajcie w pół godziny cały zabijesz jak dobrą i sprawną wciskarkę masz co wbije za raz i obetnie, a nie trzeba poprawiać co chwile nożykiem
  • Odpowiedz
@ddk15: wyszło Ci od 28-72 minut na patchpanel z keystonami a tu pół godziny z j------m się ze śrubkami? Doliczasz do tego czas wymierzania kabli i ich odizolowywania? :p
  • Odpowiedz
@mojemacki: Myślałem, że chcesz czas na odizolowanie i wbicie już z przygotowanymi kablami w obu przypadkach. Przygotowanie kabli to sprawa indywidualna bo zależy czy wiesz które gdzie mają być czy musisz to oszacować z dokumentacji/opisów na przewodach, wymierzanie tak samo zależnie od ilości zapasu w szafie, ułożenia w szafie itp, konieczności przeniesienia oznaczeń na dalszy fragment przewodu itd itd. Masa zależności jest. Podałem czas gdy masz już gotowe przewody i
  • Odpowiedz
@mojemacki: Nie widziałem co miałeś w szafie przed i jak to wygląda po więc ciężko powiedzieć czy to dobry czas.. Technicznie czy by przeszło to np. na 25 letnią gwarancję sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ddk15: wiem dokładnie które piętro i które mieszkanie jest w którym gnieździe. Wszystkie są po kolei piętrami i numerami, kabelek obok kabelka ładnie powiązane
  • Odpowiedz