Aktywne Wpisy
dlaczego_michau +626
Jestem w Hiszpanii w Walencji na najbardziej turystycznym w tej okolicy nadmorskim bulwarze La Patacona.
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
pearl_jamik +134
Mirki, chciałabym zajść w drugą ciążę, ale boję się powikłań konfliktu serologicznego.
W pierwszej ciąży wystąpił konflikt serologiczny w układzie Rh. Nie dostałam zastrzyku z immunoglobuliną.
Czy istnieją jakieś sposoby na zapobieganie wzrostowi przeciwciał w kolejnej ciąży (za wszelką cenę chcę uniknąć ryzyka związanego ze wzrostem przeciwciał i z ewentualnymi transfuzjami)?
Czy jeśli po zbadaniu grupy krwi płodu okaże się, że dziecko jest Rh+, to czy można podawać matce zastrzyki z immunoglobuliny przez całą ciążę, aby ją chronić?
Jeśli istnieje jakaś złota metoda, proszę o jakieś informacje. Nie wiem już gdzie szukać. Dzięki!
#leczsiezwykopem #medycyna #zdrowie #ciaza #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
"Istnieje jeszcze jedna, bardzo skuteczna i nowoczesna terapia choroby hemolitycznej. Polega na podawaniu ludzkich immunoglobulin od 12. tygodnia ciąży właściwie do samego jej końca. Immunoglobuliny łączą się