Aktywne Wpisy
Sylvio19 +93
Nigdy nie zapomne jak wszedłem do pokoju mojej siostry na jej osiemnastce i zobaczyłem ją na kolanach robiącą gałe najlepszemu kumplowi swojego chłopaka. Powiedziałem tylko: sorry i się wycofałem. Schodząc ze schodów widziałem jak Bartek (jej chłopak) je krokieta z barszczem i sie uśmiecha bo już miał ostrą faze. Nigdy mu o tym nie powiedziałem. W zeszłym roku wzięli ślub. #zwiazki #seks #rozowepaski #logikarozowychpaskow
iErdo +301
No więc skiepściłem xD Czemu? Bo jestem głupi. Generalnie ładnie to sobie wymyśliłem, ale nie wziąłem pod uwagę wody za Zimorodkiem, i to co w wizjerze wyglądało fajnie, na kompie wyglądało okropnie, odbicia wody wzmacniają efekt aberracji chromatycznej i dziwnego rozszczepiania światła, więc Zimorodek był w złym stanie. ALE żeby dowieźć, to postarałem się coś z niego wykrzesać, musiałem zasymulować inne tło. Ogólnie normalnie bym nie edytował tego zdjęcia i je wyrzucił.
Po pierwsze, nie sposób zignorować, że propozycja logo od @Kien dostała więcej plusów, niż sam mój wpis. Coś z tym trzeba zrobić, bo najwidoczniej mało kto jak ja widzi w obecnych czasach bardziej pstrokate rozwiązania :-P
Dzięki także dla @volski_, @zenekklocek i @ilpadrino za podjęcie tematu i własne propozycje, niektóre z nich trzymałem przez jakiś czas w programie.
Natomiast, wracając do moich rozważań, doszedłem do wniosku, że.. z nic nieznaczącą nazwą jak Artan Studio, nie mogę sobie pozwolić na równie nic nieznaczący sygnet, w kontekście tego co robię. Zajmuję się gamedevem i musi to być widać w sygnecie, skoro nie wynika to z logotypu (sygnet+logotyp = logo, sygnet - symbol, logotyp - nazwa).
Gdyby ktoś zobaczył drugie logo, z grafiki pod postem, uważam, że miałby bardziej skojarzenia z biurem architektonicznym, niż gierkami, a gracz na którym mi zależy, by to zignorował :) W jedynce też nie wiadomo o co chodzi.
Wobec tego stworzyłem trzecią propozycję, zachowałem prostotę którą pokazał Kien, niestety nie zrezygnowałem z przełamania logo na swój sposób, czyli zostaje płomień. Nazywam tę koncepcję gamepad on fire i po krótkim rozeznaniu widzę, że jest w miarę unikatowa. Aha, i niewiele czasu spędziłem nad trzecią propozycją, zawartość pada być może jeszcze stuninguję albo uproszczę. Chcę wiedzieć, jak się Wam podoba taka koncepcja - ogólnie i w szczególe. Dla mnie wydaje się wzbudzać emocje, które oczekuję: estetykę, nutę profesjonalizmu, ale także emocje i ciepło.
P.S. "dam 50 zł i zrób mi logo", jak ja teraz rozumiem zawodowych grafików.. :D
Taguję #gamedev i #visherdev oraz jak poprzednio #grafika #logo #design #grafikakomputerowa #tworczoscwlasna
Cóż, scrollując mirko, twittera czy inne społecznościówki, to ja nie patrzę w pierwszej kolejności na logo/avatar, tylko na kontent. Cieszę się, że się podoba. Co do smukłej wersji nie mogę się zdecydować. Bo niby jest fajne, smukłe, choć z drugiej strony moje oko bardzo lubi równe boki szerszego trójkąta. Może dodaj ten podpis z nazwą studia, żeby zobaczyć jak to razem się komponuje (czy węższe nie jest za wąskie na
O, już wiem czego mi brakowało w wąskim wariancie.
Teraz można poeksperymentować z kolorami.
I co wybrałeś? :p
No życzę powodzenia w #gamedev w takim razie : ) W końcu logo to rzecz drugorzędna w stosunku do rzeczywistego sukcesu, bo jak on nastąpi to i komunikację marki doszlifujesz :) A mnie naszła myśl, że chyba sobie zrobię taki kursor myszy :D