Wpis z mikrobloga

Reakcja na poprzedni poprzedni wpis trochę przerosła moje oczekiwania i potrzebowałem czasu, żeby ten temat przegryźć..

Po pierwsze, nie sposób zignorować, że propozycja logo od @Kien dostała więcej plusów, niż sam mój wpis. Coś z tym trzeba zrobić, bo najwidoczniej mało kto jak ja widzi w obecnych czasach bardziej pstrokate rozwiązania :-P

Dzięki także dla @volski_, @zenekklocek i @ilpadrino za podjęcie tematu i własne propozycje, niektóre z nich trzymałem przez jakiś czas w programie.

Natomiast, wracając do moich rozważań, doszedłem do wniosku, że.. z nic nieznaczącą nazwą jak Artan Studio, nie mogę sobie pozwolić na równie nic nieznaczący sygnet, w kontekście tego co robię. Zajmuję się gamedevem i musi to być widać w sygnecie, skoro nie wynika to z logotypu (sygnet+logotyp = logo, sygnet - symbol, logotyp - nazwa).

Gdyby ktoś zobaczył drugie logo, z grafiki pod postem, uważam, że miałby bardziej skojarzenia z biurem architektonicznym, niż gierkami, a gracz na którym mi zależy, by to zignorował :) W jedynce też nie wiadomo o co chodzi.

Wobec tego stworzyłem trzecią propozycję, zachowałem prostotę którą pokazał Kien, niestety nie zrezygnowałem z przełamania logo na swój sposób, czyli zostaje płomień. Nazywam tę koncepcję gamepad on fire i po krótkim rozeznaniu widzę, że jest w miarę unikatowa. Aha, i niewiele czasu spędziłem nad trzecią propozycją, zawartość pada być może jeszcze stuninguję albo uproszczę. Chcę wiedzieć, jak się Wam podoba taka koncepcja - ogólnie i w szczególe. Dla mnie wydaje się wzbudzać emocje, które oczekuję: estetykę, nutę profesjonalizmu, ale także emocje i ciepło.

P.S. "dam 50 zł i zrób mi logo", jak ja teraz rozumiem zawodowych grafików.. :D

Taguję #gamedev i #visherdev oraz jak poprzednio #grafika #logo #design #grafikakomputerowa #tworczoscwlasna
Visher - Reakcja na poprzedni poprzedni wpis trochę przerosła moje oczekiwania i potr...

źródło: comment_cK2dKa1z8OmMSAWEYVuRN7lwBJ8BfY2o.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
@Przykra: z pewnością logo Ubi/CDP są rozpoznawalne po samym sygnecie i nie ma co tego podważać, choć te marki są już tak ugruntowane na rynku.. Ja nie mam nic, a chcę zachęcić potencjalnego gracza do pochylenia się nad czymś potencjalnie ciekawym - dlatego fajnie byłoby mieć jakieś nietypowe logo.
  • Odpowiedz
@n1troo: zdecydowanie nadużywam słowa profesjonalnie, bo widzę, że ten profesjonalizm sprowadza się do wskazanego przez Ciebie kształtu.. no cóż, to chyba ma nie być profesjonalne :)
  • Odpowiedz
@Endrius: muszę się pochylić nad tym pomysłem, bo jest tak prosty, że aż genialny ( ͡° ͜ʖ ͡°) mam tylko jeden problem, my tu wszyscy wiemy o co chodzi, w przypadku dużych firm/koncernów ludzie sami będą chcieli domyślać się o co w logo chodzi, a w moim przypadku? Scrollując Twittera/Ig/FB ktoś zatrzyma się na chwilę? Cóż, może..
  • Odpowiedz
@volski_: ah, negative space to dla mnie już przejaw geniuszu (,) może nie jest aż tak trudne jak się wydaje, w sumie moja pierwsza propozycja zawiera takowe rozwiązanie i wyszła mi przez przypadek..
  • Odpowiedz
@Visher:
Cóż, scrollując mirko, twittera czy inne społecznościówki, to ja nie patrzę w pierwszej kolejności na logo/avatar, tylko na kontent. Cieszę się, że się podoba. Co do smukłej wersji nie mogę się zdecydować. Bo niby jest fajne, smukłe, choć z drugiej strony moje oko bardzo lubi równe boki szerszego trójkąta. Może dodaj ten podpis z nazwą studia, żeby zobaczyć jak to razem się komponuje (czy węższe nie jest za wąskie na
  • Odpowiedz
@Endrius: dogaduję się z Kienem na PW, wciąż mi jeszcze zależy na motywie związanym z gamedevem. Jak nie wyjdzie, to ten projekt jest chyba najlepszym do tej pory :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Visher:
No życzę powodzenia w #gamedev w takim razie : ) W końcu logo to rzecz drugorzędna w stosunku do rzeczywistego sukcesu, bo jak on nastąpi to i komunikację marki doszlifujesz :) A mnie naszła myśl, że chyba sobie zrobię taki kursor myszy :D
  • Odpowiedz