Wpis z mikrobloga

#eu4 Mam pytanie. Grając Rzeczpospolitą oddzieliłem część rosyjskich terenów Turcji w nadziei na wywołanie powstania rosyjskiego, które wybuchało i opanowywali trochę prowincji, ale zawsze Turcy przechodzili przez moje terytorium(nie mają zgody, mamy często wojny i złe stosunki) i dławili te bunty. Ktoś może mi wytłumaczyć czemu tak się dzieje i co mogę zrobić aby sobie nie chodzili po moim terytorium?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hoki: Kiedy dajesz komuś military access, dostają go też wszyscy jego sojusznicy w wojnie. Sprawdź, komu dawałeś dostęp i go zabierz.
  • Odpowiedz
@Hoki: W swojej dyplomacji powinieneś mieć coś w stylu "daje warunkowe pozwolenie na przemarsz" i pewnie będzie tam Turcja. Może być nie tylko dlatego, że dałeś zgodę jej, bądź jej sojusznikowi w wojnie, ale też jej przeciwnikowi:

Military access is shared for all participants in a war. For example, if France and Brittany are in a war against Burgundy and France requests military access from Savoy, then Brittany will also
  • Odpowiedz
@Necer: Na pewno się nie da bo pamiętam jak grałem Polską i klepałem się w północnych Włoszech z Neapolem to musiałem po kolei prosić Austrię, Turków i Papiestwo o Military access bo inaczej nie mogłem przejść, żeby dopaść wroga.
  • Odpowiedz
@Necer: A to przez rywala jak widać się da ale przez neutralne państwa się nie da, trzeba prosić o dostęp. Co jest całkiem logiczne no bo rywala będziesz prosił o dostęp jak się bijecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz