Aktywne Wpisy
stanley___ +17
#opener
Przez pijanych, zaćpanych, brudnych festiwaliczów normalny człowiek nie może wrócić z pracy. Ha tfu.
Przez pijanych, zaćpanych, brudnych festiwaliczów normalny człowiek nie może wrócić z pracy. Ha tfu.
Mirki jak liczycie makro upieczonej piersi kuraka? Mianowicie chodzi mi o to że ja sobie robię od razu 1,5 - 2 kg mięsa, piekę w rękawie i potem sobie to grzeje z czym chcę. I jakie mam makro uwzględnić? Raczej nie to dla surowej piersi to tam jest ta woda i tłuszcz. Więc analogicznie w tej upieczonej piersi jest więcej białka. Dobrze myślę?
Komentarz usunięty przez autora
@ktojestkto no ale jak 100g surowej ma tam 1t i 21 b to jak się upiecze i woda wyparuje to dajmy na to że takie makro wychodzi dla 80 g upieczonego mięsa. Więc 100 g upieczonego będzie miało o 20% więcej względem surowego
@knop87 no ale pomyśl, jeżeli nałożę 100 gram upieczonej piersi to faktycznie do tego potrzebuję ok 120g surowej piersi żeby to uzyskać tak.
W myfitnesspal wystarczy sobie zrobić nowy przepis, dodać do niego wszystkie składniki przed ugotowaniem/upieczeniem i po przygotowaniu zważyć całość i tam wpisać.
Potem dodajesz do dziennika normalną wagę już ugotowanego, więc nie trzeba jakoś specjalnie liczyć.