Wpis z mikrobloga

Wychodzę powoli z przegrywu i staram się zapełniać czas różnymi ciekawymi aktywnościami. Na razie staram się pisać jak najwięcej, uczyć się japońskiego i dogadywać się ze swoją nerwicą natręctw. Chciałbym zrobić drugie podejście do programowania. Ciekawią mnie też programy do tworzenia gier (najbardziej RPG Maker i Unity), a poza tym fajnie by było nauczyć się rysować. Może ktoś doradzi coś jeszcze? Jakieś skille przydatne dla takiego przegrywa jak ja. Byłbym wdzięczny.

#przegryw #wychodzimyzprzegrywu #nerwicowypamietnik
  • 9
@dleifteh: Podręcznik "C++ Przewodnik dla początkujących" Alexa Allaina wydany przez Helion. Bardzo przystępny, dostajesz do niego płytę z dobrze opisanymi przykładami, fajnie się czyta. Pracujesz na CodeBlocks i sam program wygląda groźnie, ale tylko na początku. Przerwałem niestety, nie miałem tyle czasu siedzieć, a początki jednak wymagają zaangażowania, żeby to wszystko sobie utrwalić.
@dleifteh: Na pewno to jedno z najlepszych wprowadzeń, bo sprawdzałem kilka książek i ta była najprzystępniejsza. Jakby Ci kumpel tłumaczył co i jak. Przy czym pewnie najlepiej sprawdzić kilka podręczników jeszcze, może Tobie przypasuje inny. Najważniejsze jest ogarnąć zasady i podstawowe elementy języka. Gdzie się co znajduje i jaką spełnia rolę. Nie miałem problemu z tą książką, a zielony jestem bardzo, więc wydaje mi się, że mogę polecić. Będę szukał dodatkowych