Aktywne Wpisy
BKZGlamrap +94
Śmieszkowałem sobie jak pisał do mnie @Alex_Sarach bo myślałem, że gość trolluje, ale właśnie odebrałem od listonosza kopertę i dostałem to. Nie mam pojęcia skąd miał mój adres - nigdy go nie podawałem na Wykopie i nie wiem co z tym zrobić. Jakieś rady? Pytam serio.
#sebcel #frajerzyzmlm
#sebcel #frajerzyzmlm
Rembrant +1159
Cześć wszystkim jako że niedawno wykopałem mój czosnek słoniowy a jest go naprawde dużo , zapraszam do #rozdajo tego ciekawego warzywa( ͡° ͜ʖ ͡°) Do wygrania 1kg o wartości 70zł
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
Gdyby ktoś chciał kupić zapraszam na Allegro pamiętajcie też o zapasach Jalapeño które znajdziecie w innych
Czekoladowa chmura
(4 porcje, foremka 18cm)
150g czekolady 90%
75g masła
3 jajka
50g erytrolu
Krem:
100g mascarpone
100g śmietanki 30%
Możecie dodać owoce (świeże lub mus) np maliny, truskawki, borówki :)
Czekoladę połamać, razem z masłem umieścić w metalowej miseczce i roztopić w kąpieli wodnej (czyli miseczkę stawiamy na garnku z gotującą się wodą, dno miski nie może dotykać wody, mały ogień).
Z 2 jajek oddzielić białka i ubić je z erytrolem.
Roztopioną czekoladę lekko schłodzić, dodać 2 żółtka i 1 całe jajko i szybko wymieszać (najlepiej rózgą).
Dodać 1/2 piany z białek, wymieszać, dodać resztę, wymieszać.
Wyłożyć do formy (koniecznie z dnem wyłożonym papierem do pieczenia) i piec 35min w 175°C
Wystudzić (ciasto opada, tak ma być :)) Schłodzoną śmietankę z mascarpone ubić, ewentualnie dodać erytrolu do smaku. Wyłożyć na ciasto.
Można posypać kakao, dodać owoce lub kwaśny owocowy sos/mus
Makro:
2308kcal 192T 50B 35W
Porcja [1/4] : 577kcal 48T 12B 9W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
@chixi: no raczej murzynek