Wpis z mikrobloga

@kanapkaznutella: Jest parking SDSu, ale po co płacić kilka złotych jak można stanąć na miejscu przeznaczonym dla autokarów. Tak się kończą Januszowe oszczędności i zamiast zapłacić te parę złotych, to teraz zapłacą 100zł plus czekanie na patrol, by zdjęli blokadę. W końcu się zabrali za te parkingowe eldorado ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 4
@CryptoMirek sama czekam na dziadów aż wyjdą z corka z teatru i stoję na martwym polu bo nigdzie nie ma miejsca wolnego, parking sdsu cały zapelniony, a właśnie przyjechała straż miejska bo spektakl kończy się za 10 minut
  • Odpowiedz
  • 0
@erajwa no raczej na rower by mi się nie zmiescili więc logiczne że pojechałam po nich samochodem a sami dotarli tam komunikacja miejska (jako ciekawostkę powiem że gdyby nie padało to bym nie jechała)
  • Odpowiedz
i stoję na martwym polu bo nigdzie nie ma miejsca wolnego,

@kanapkaznutella: mam nadzieję że też Ci mandat dojebią. Czym się niby od tych z blokadami roznisz? "ja tylko na moment"?
  • Odpowiedz
@PeIIeus: Bo jak kogoś stać na opłacenie 100zł mandatu to dalej będzie tam parkował, a jak raz czy drugi posiedzi w samochodzie i poczeka z godzinkę na przyjazd SM (a jeszcze w momencie, gdy się będzie spieszył) to się jednak zastanowi czy warto.
Inna sprawa, że nie w każdym miejscu parkowanie zagraża bezpieczeństwu, a np. jak w tym wypadku blokuje parking dla autokarów. O możliwości odholowania informuje odpowiedni znak przy zakazie,
  • Odpowiedz